Vinul ca atracţie turistică: Ce caută un hotel de 5 stele într-un sătuc de graniţă

In Ostrov, un sat aflat chiar pe granita cu Bulgaria, in apropiere de Calarasi, acum un an s-a deschis un mic hotel, investitie a unui localnic proaspat mutat in Ostrov din Sinaia.

Clasificarea de 5 stele pare nepotrivita pentru o zona saraca, dar Ostrovit spune ca este oportuna, avand in vedere ca turismul la podgorii este practicat in general de persoane cu venituri medii spre mari, consemnează dailybusiness.ro.

Adevaratele investitii insa abia acum urmeaza: producatorul de vin Ostrovit îşi propune sa demareze anul acesta o investitie de 6,5 mil. euro in unitati de cazare de 5 stele, in principal din fonduri europene, intr-o zona de entertainment si o sala de degustare la crama „Domeniile Ostrov”.

Citeste si:  Investiţie între 250.000 şi 500.000 de euro a unei companii britanice în apropierea Ploieştiului

Cum se împart cei 6,5 milioane de euro bugetaţi pentru investiţia totală?

Firma si-a rezervat 4 mil. euro pentru amenajarea in zona a unui port de iahturi, teren de fotbal cu nocturna, teren de golf si un aqua park.

Compania intentioneaza sa construiasca o pensiune de 5 stele si un restaurant, printr-o investitie de 500.000 euro, dar si un hotel de 5 stele care va cuprinde si spatii de birouri, in valoare de 1,5 mil. euro.

Constructia pensiunii va fi realizata de la zero, in timp ce pentru hotelul de 5 stele va fi modernizata si amenajata o cladire din proprietatea Ostrovit.

Citeste si:  Oşanca Oana Grigoruţ, vedetă la Hollywood: Pentru că fac ce îmi place mă simt tare norocoasă

In plus, compania si-a bugetat investitii de inca 500.000 euro pentru amenajarea unei sali de degustare de vin subterana la fabrica din Lipnita.

Cum arata profilul turistului care va veni in Ostrov, in opinia reprezentantilor companiei?

„Sunt oameni din Bucuresti care vor sa mearga in natura. Vor merge 2 ore pe autostrada si aici vor gasi un hotel sau un aqua land. Pot fi turisti care fac circuite cu autocarul si vor sa se opreasca sa deguste un vin. In plus, pe Dunare trec zilnic nave de protocol pe ruta Viena -Tulcea si nu au unde sa acosteze in Romania”, spune Marian Moise, directorul executiv al companiei.

Citeste si:  2% din valoarea unei nopţi de cazare va reprezenta taxa hotelieră unică la nivel naţional

Oficialii ANAT considera ca o data finalizata investitia, aceasta va intra cu siguranta in circuitele organizate pentru straini in zona de sud a Romaniei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close