3,5 milioane de euro pentru un centru de cercetare zootehnică la Iaşi

18

La Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu din Iaşi se va dezvolta un centru de excelenţă pentru cercetare în domeniul taurinelor. Proiectul cu finanţare europeană are o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, informează Evenimentul.

.

Cu aceşti bani, 65 % reprezentând contribuţia Uniunii Europene, se va construi un spaţiu nou pentru activitatea de cercetare şi se vor achiziţiona echipamente de cercetare – dezvoltare noi şi performante, care să asigure condiţiile unei cercetări ştiinţifice de nivel european.

În afară de infrastructura dezvoltată, proiectul îşi propune şi funcţionarea ca punct regional de diseminare a informaţiilor şi crearea tehnologiilor moderne de creştere şi exploatare a taurinelor.

Citeste si:  Timişoara, de la oraş al cercetării ştiinţifice, la unul al tradiţiilor şi folclorului, în drumul spre Capitală Culturală Europeană 2021

„În cadrul acestui proiect vom dezvolta cinci laboratoare de cercetare, de genetică – ameliorare taurine, reproducţie şi biotehnologii de reproducţie, nutriţie, tehnologii de creştere şi exploatare, patologia bovină şi controlul calităţii cărnii şi laptelui. Va fi un centru performant, fiind vorba şi despre o investiţie majoră”, a precizat profesor doctor Şteofil Creangă, directorul staţiunii Dancu.

La nivel naţional există patru staţiuni de de cercetare în acest domeniu. Însă cea de la Dancu este singura care a primit finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii.

Potrivit beneficiarilor proiectului, 25 de tineri cercetători vor putea activa în cadrul acestui centru.

Citeste si:  Alina Gorghiu: Parlamentarii liberalii intră de luni în grevă japoneză
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata