Cum au dispărut 27.000 de şomeri din statistici? Patronii spun că nu au făcut angajări!

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat luni, 11 mai,  ca numarul de someri a scazut pentru prima data in ultimul an si jumatate. Veste imbucuratoare, care ar trebui sa ne duca cu gandul ca economia isi revine si ca firmele au inceput sa faca angajari. Patronatele sunt, insa, sceptice, in ceea ce priveste reluarea angajarilor si sustin ca scaderea inregistrata in statisticile autoritatilor se datoreaza iesirii din evidentele agentiei a persoanelor neindemnizate care sunt in continuare fara loc de munca, scrie Incont.ro.

Potrivit datelor ANOFM, rata somajului a scazut, in aprilie, in 33 de judete, cele mai importante reduceri inregistrandu-se in judetele in care rata somajului este cea mai ridicata.

Citeste si:  Taxa de 50 de lei pentru copiii care solicitau asistenţă medicală de urgenţă la Spitalul Judeţean Vaslui, retrasă

De exemplu, in Vaslui, judetul care se afla in top, cu cei mai multi someri, numarul persoanelor fara loc de munca a scazut cu peste 2.000 de persoane, rata somajului inregistrand o diminuare cu peste 1,2 puncte procentuale.

In Mehedinti, al doilea judet cu cei mai multi someri, rata somajului a scazut cu aproape un punct procentual, adica mai mult de 1.000 de someri au iesit din statisticile oficiale.

La nivel national, peste 27.000 de someri au iesit din somaj in ultima luna. Intrebarea este daca acesti oameni si-au gasit o slujba sau sunt in continuare fara loc de munca.

Citeste si:  Iurie Darie, un actor pentru care vârsta însemna bucuria "misiunii împlinite"

“Nu stiu de unde scot aceste cifre, doar daca nu cumva a facut statul angajari. Este clar ca in privat nu au inceput angajarile masive si nici nu vor incepe in viitorul apropiat. Explicatia este alta, acestor oameni le-a expirat perioada de acordare a indemnizatiei si au iesit si din statisticile cu someri. Asta nu inseamna ca si-au gasit de lucru, sunt oameni care nu mai au niciun venit ca sa traiasca”, a declarat, videpresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Florea Parvu.

Citeste si:  In SUA, analiştii se aşteaptă ca rata şomajului să se apropie de 20%

Presedintele ANOFM, Silviu Bian, declara, luni, ca somajul a intrat pe un trend descendent, iar rata somajului va continua sa scada in lunile urmatoare. Declaratii optimiste, daca luam in considerare ca Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania spunea ca in urmatorii ani peste 250.000 de bugetari vor trebui sa plece acasa. Peste 70.000 doar in acest an, potrivit noului memorandum de intelegere convenit de Romania cu Fondul.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    PRIN MINCIUNA.LA NOI SE MINTE TOT TINPUL IN TOATE DOMENIILE.SUNTEM TARA DIN ARFICA CONDUS DE SEF DE TRIB.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata