FACIAS va da în judecată Guvernul pentru măsura reducerii pensiilor

278

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va formula împotriva Guvernului mai multe acţiuni în instanţă pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor, a anunţat miercuri, 12 mai, Oana Florea, preşedinte executiv al organizaţiei.

Reprezentanţii FACIAS au precizat că introducerea acţiunilor în justiţie se va face imediat după apariţia în Monitorul Oficial a actului normativ privind diminuarea pensiilor. Ei vor face o acţiune în contencios administrativ, dar vor sesiza şi Curtea Constituţională în ceea ce priveşte constituţionalitatea prevederilor documentului.

Este un drept câştigat, dobândit de pensionari, iar Guvernul nu poate dispune astfel de măsuri cum vrea. Din această poziţie vom porni în instanţă pentru că nu se poate, aceste măsuri contravin legislaţiei şi normelor Uniunii Europene”, a explicat avocatul Codrin Cârdu.

Cu această ocazie, conducerea fundaţiei a anunţat că acţiunea privind strângerea de semnături în ceea ce priveşte petiţia cetăţenească „Stop Boc” continuă în Bucureşti, dar şi în întreaga ţară. FACIAS s-a angajat să consilieze gratuit pensionarii şi să-i reprezinte în instanţă.

Oana Florea a menţionat că au fost înfiinţate la nivelul întregii ţări mai multe centre de strângere a semnăturilor, în Galaţi, Petroşani, Braşov, Cluj, Alexandria, Sibiu, Lupeni, Carei, Timişoara, Giurgiu, Târgu Mureş, dar susţine că are informaţii că vor semna petiţia şi români din Germania, Italia, Spania, Franţa şi Elveţia.

FACIAS a anunţat că în două zile de la lansarea petiţiei on-line „Stop Boc” a strâns deja 2.000 de semnături, dar campania va continua şi în următoarea săptămână.

Citește și
278 Comentarii
 1. FLORI spune

  e revoltator ce se intampla cu noi pensionari eu sunt pensionata de boala operata de cancer cu linfoblastrom peritonial dr imi duc viata cu greu sunt un om educat inginer de profesie care am o pensie de 610 lei in prezent ajutati-ma sa-i dau in judecata pe basescu in penal si guvernul in contencios ca altfel voi fi nevoita sa-mi iau viata ca nu mai am putere sa mor lent ,va multumesc ptr ajutor

 2. georgescu corneliu spune

  Va felicit pt.initiativa Facies !
  Dupa 40 de ani de munca si vechime neintrerupta ,vine un vaporean bisnitar si ne fura din pensii , pt. a-si proteja clientela politica. Basescu = Boc + PDL-ul.trebuie judecati de popor, in pietele publice , condamnati sa traiasca cu pensiile noastre ciuntite.
  Vreau sa semnez petitia FACIES !

 3. Buricea Violeta spune

  Sunt de acord cu cele intreprinse de dvs.Am depus dosarul de pensie,nu am primit decizia dar ma consider pensionara,am lucrat in sistemul bugetar,pensia nu va fi uriase dar ma obisnuisem cu gindul ca asta este voi suprevietuii,iar acum vor sa o mai scada cu 15%,RUSINE.Dupa o viata de munca (38 ani) sa fi umilit in asa hal si,ca mine citi?!

  (

 4. Costache Maria Pelaghia spune

  Sunt pensionara din Bucuresti, in varsta de 59 de ani, vaduva de la varsta de 37 de ani, am invins acum 20 de ani o boala crunta numita cancer, am crescut o fiica singura, am tinut-o in facultate, acum este licentiata, este profesor de istorie, in momentul de fata nu mai profeseaza s-a reprofilat, insa fiica mea are familia ei si nu ma poate ajuta, sotul ei este in prezent profesor de istorie si se stie care este situatia de fata a profesorilor. Sunt de acord sa ma reprezentati in justitie in ipoteza in care faceti apel la justitie pentru masura aberanta luata de acest presedinte caruia nu-i pasa de acest popor, si-a vazut interesele si acum se joaca cu noi cetatetii acestui popor indiferent din ce patura sociala face parte. Nu l-am votat nici ca primar nici ca presedinte figura lui nu mi-a inspirat incredere.
  Va rog sa ma contactati daca este necesar pentru a depune documente doveditoare statutului meu de pensionar.
  Sa aveti o zi buna si sa va ajute bunul Dumnezeu!

 5. ana spune

  unde in sibiu ? vreau sa semnez aceasta petitie nu numai online, dar nu stiu unde anume in sibiu …multumesc !!

 6. Balasoiu Victor spune

  Stimata Doamna Oana Florea, ,
  Subsemnatul, Prof.dr.ing. Victor Balasoiu (67 ani) sunt pensionar din anul 2009, dupa 43 de ani de activitate profesionala si contributii. Am o pensie de 2247 lei (suma neta). Sunt impotriva actiunii Guvernului Boc sa – mi retina 15 % din drepturile banesti care mi – au fost retinute in cei 43 de ani de munca cinstita la catedra la Universitatea Politehnica din Timisoara. In acest sens Va rog sa fiu iinscris in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  Cu stima,
  Prof.dr.ing. Victor Balasoiu,
  Timisoara

 7. Tomescu spune

  Exita un centru de semnaturi si in municipiul Ias?
  Rog a mi stransmite adresa ,emailul sau telefonul.
  Cred ca este necesar redictionarea celor doua procente din impozit pentru a constitui o baza financiara a acestei fundatii.

  Multumesc.
  ing.Tomescu Iuliu

 8. Marcu Nicolae spune

  Sunt de acord cu acțiunea Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) de a da în judecată Guvernul român pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor.

 9. anei petru(iasi) spune

  -sunt pensionar m.a.i. :-statul,administratorul a dispus de persoana mea,iar cand situatia a impus am raspuns prezent indiferent de ora din zi si din noapte : am fost cinstit si corect dar-acum incompetenta celor bogati(case,vile de vacanta,conturi bancare-caci au muncit oamenii)si ajunsi la putere isi bat joc de noi
  -ader la petitia on-line „STOP-BOC”
  -cu accepetul dvs. voi reveni
  VA MULTUMESC

 10. ioan mistoaca spune

  traim intr-o noua dictatura,care trebuie eliminata urgent,atat prin demiterea presedintelui cat si a guvernului pe care-l conduce.

 11. Paunescu Agneta spune

  Felicitaript. actiunea FACIAS .Va rugam si eu si sotul meu Paunescu Mihail din Bucuresti,sa fim inscrisi la petitia STOP-BOC.Va multumim.

 12. Georgescu Lia spune

  Vreau sa semnez aceasta petitie.
  Toti cei care au avut si au puterea au furat, cu acte, fara acte. Au inventat tot felul de metode de a isi insusi orice. Acum au ajuns si la forma aceasta de a ne FURA DIRECT din PENSII , SALARII ect. , numai de la noi, pentru dezmatul lor.

 13. ardeleanu toma spune

  am aprox 35 ani de munca ,din care aprox 18 in radiatii .pe 1 martie 2009am depus dosarul pentru pensie ,am depus toate actele(adeverinte)necesare ,dupa 5,5 luni am primit decizie de respingere,pe motiv ca nu ma incadrez.dupa un lung sir de audiente am dat casa de pensii in judecata in februarie 2010 am cistigat procesul, dar casa de pensii a bagat recurs care il am pe data de 18 mai.atata nedreptate nu am crezut ca o sa vad.am participat la revolutie inca din seara de 21 dec 89 fara a beneficia nici de carnet de revolutionar,in dimineata zilei de 22 dec am fost in fruntea revolutionarilor ,nu am cerut nimic ce nu am meritat si acum cei care stateau dupa perdea isi permit sa isi bata joc de acest popor,rusine sa le fie oameni de nimic.”stop-boc”

 14. Eugen L. spune

  La Iasi unde se poate semna?
  Mamele si viitoarele mame ce fac?

 15. Gaby spune

  Da ma bucur ca cineva le tine partea cineva si pensionarilor, eu am o mama care are 645 ron si o bunica de 92 ani care 735 ron ce vor face ele? eu nu am servici nici macar ajutor de somaj , sotul meu e bugetar deci va fi afectat de scadere iar baiatul meu are 645 ron in mana la patron , deci murim de foame va rog sa reprezentati batranii tarii care si asa au pensii de mizerie ma voi interesa cum sa inscriu si batranele mele la fundatia dvs

 16. lucica andonie spune

  As dori si eu sa semnez aceasta petitie.Am o pensie de 680lei si daca mi-o diminueaza cu 15% va dati seama ca nu-mi raman bani nici pentru medicamente.Mama mea e si ea pensionara cardiaca,cu multe probleme de sanatate ,are 84 de ani si acum are o pensie de 670 lei cu cea de veteran de razboi.Oricum multi pensionari nu vor supravietui acestei masuri iresponsabile.

 17. Marian Petre spune

  Vreau sa semnez aceasta petite.

  Am 50 de ani si 27 de ani de munca.Sunt pensionar medical-cancer pulmonar.Valoarea pensiei este de 564 lei.Sotia are 49 de ani si este in somaj(din mediul privat).Are o indemnizatie de 510 lei.Venitul total al familiei este de 1074 lei.daca ne ia 30%(15+15)ne mai raman 826 lei.Daca domnii ,,basescu,boc si acolitii pdl”crede ca o familie poate sa traiasca cu aceasta suma lunar(alti au un venit chiar mai mic,o singura persoana sub 350 lei dupa scaderea lui ,,basescu” -304 lei),sa ne demonstreze ei cum se poate trai cu acesti bani lunar si atunci poate suntem de acor cu masurile loate de ei.<<basescu cand a mintit :inainte de alegeri cand sustinea sus si tare ca salariile si pensiile nu vor scadea sau acum cand vrea sa le scada?Oare acest om mai poate avea credibilitate! AM FOST MINTITI SI VOM FI.
  -Ader la petitia on-line “STOP-BOC”

  Cu stima
  Marian Petre

 18. BUNDUC STEFAN spune

  DUPA 37 ANI DE COTIZARE SI LUCRAT IN GRUPA A 2 CU O PENSIE DE 970 RON . ACEST GUVERN BOC CIT SE MAI NUMESTE SI PREA IUBITUL NOSTRU CONDUCATOR TRAIAN BASESCU VOR SA MURIM DE FOAME CIT MAI REPEDE CU PUTINTA SA NUMAI II INCURCAM .CA SA TRAIASCA BINE PRIETINI LOR VIDEANU BERCEANU UDREA ETC.DACA AU BUN SIMT SI ONOARE SA ISI DEA DIMISIA GUVERNUL BOC SI DOMNUL PRESEDINTE TAIAN BASESCU

 19. Ana Maria Moisin spune

  Stimata doamna Oana Florea,
  Sunt Dr.fiz. Ana Maris Moisin, pensionara din iunie 2009,cu o vechime de 50 ani si 9 luni.
  Cu toate ca eram resposabila a 3 proiecte in desfasurare, castigate in competitie nationala in 2007 si 2008, a trebuit sa-mi intrerup activitatea de oarece la inceputul anului 2008, guvernul Boc a taiat pur si simplu valoarea contrac-telor, reducand-le la 26 procente. Cu aceste valori nu se mai putea face mare lucru.
  Apoi a venit decizia ca cei pensionabili sa nu mai poata lucra in institutii de stat, am incheiat anul 2009 cu un program diminuat, ceea ce nu mai insemna cercetare.
  Cu pensia mea practic intretin si pe fiul meu care, a absolvit ca economist in 2007, a intrat dupa 5 teste la o banca, dar a fost disponibilizat odata cu criza, cu ceilalti ultimi angajati. Acum lucreaza iar, cu salariu minim pe economie, la privat.

  Va multumesc pentru initiativa si sunt de acord cu acțiunea dumneavoastra de a da în judecată Guvernul român pentru măsura de reducere cu 15% a pensiilor. Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  Cu stima,
  Ana Maria Moisin

 20. Neacsa Grigore spune

  Sunt pensionar, cu grad de invaliditate 1, sunt imobilizat la pat si carucior, cu stagiu de cotizare complet la fondul de pensii si nu sunt deacord cu masurile ce se iau impotriva pensionarilor. De aceea doresc sa semnez petitia impotriva abuzurilor la adresa pensionarilor Va multumesc.

 21. soros viorel spune

  Legea Cojocaru a deschis ochii acestor mafioti ca in Romania mai sunt resurse care trebuiesc „subtilizate” in folosul lor si se zbat acum sa lase tara fara vlaga.

 22. Sanda Albeanu spune

  Vreau sa semnez aceasta petitie,e revoltator ce se intampla,sunt pensionara si am muncit (ca toti ceilalati)si nu e drept sa diminuieze pensiile care sunt un bun castigat prin munca si contributii de zeci de ani.Sa fie pedepsiti ca tradatori de tara,si-au batut joc de tara asta.DEMISIA!!!

 23. cirstea evelina spune

  semnez aceasta petitie in semn de solidaritate cu toti pensionarii , caci si eu sunt pensionara si sunt la fel de afectata,sunt foarte revoltata de ceea ce vor sa faca si am muncit de la 17 ani ,o viata de om ,am muncit si sambata si dumineca ,si cu ce m-am ales ,cu bataia de joc a acestor guvernanti ,doresc DEMISIA si sa lase pe altii mai capabili sa gestioneze aceasta tara saracita , nu sunt de acord cu diminuarea pensiei sub nici-o forma , voi iesi in strada fara sa fiu instigata de nimeni .

 24. Muresan Pavel spune

  Dupa un stagiu de cotizare de 45 de aniicu sporurii de grupa am o pensie de 836 lei. Este o rusine. Si acum, sa o diminueze , de ce nu s-a vazut pana acuma ca sunt atatia pensionarii de boala si tototada mai iau si indemnizatia de handicapat si ei sunt oamenii tineri care nu au cotizat la fondul de pensiii si ma ajung cu pensia. Nu s-a dorit sa se stie. Acuma nu mai sunt bani pentru cei care au contribuit. De ce nu li s-a dat indemnizatia de handicapat la cei care sunt handicapati cu adevarat si nu o data iua si pensie pt. boala si handicap, si ei au contribuit poate pala 12 ani este dreptate. Doresc sa semnez petitia „Stop Boc. „

 25. grigoriu constantin spune

  Basescu nu a luat aceste masuri timo de 5 ani pentru ca avea nevoie de al doilea mandat,iar noi prostii i l-am dat,acum isi arata adevarata fata si ne meritam soarta,acest individ ne va marii si t.v.a-ul,dar de camarila lui politica in frunte cu boc nu se va atinge.In ce tara din lume un om condamnat de justitie sa restituie un milion de dolari jefuiti din bugetul de stat este numit ministrul economiei? a-ti ghicit in camarila BASESCU.

 26. Cormos Mariana spune

  Multumesc initiatorilor acestei actiuni si d-lui avocat Codrin Cirdu Ghita, initiativa la care am subscris.
  1.Inca de anul trecut guvernantii au stiut, au tacut si au cheltuit intr-o veselie banul public.
  2.Acum nu e drept ca pensionarii sa fie solidari cu acest stat care are buzunarele goale (statul find o organizatie a celor ce detin puterea economica), si fata de care noi pensionarii NE-AM PLATIT TOATE OBLIGATIILE TIMP DE 40 ANI!!!
  3.Afirmatia vinturata la tv ca sunt salariati care au leafa mai mica decit o pensie e o manipulare, si noi pensionarii am avut lefuri mici la tinerete.
  4. Vrem sa vedem MASURI ECONOMICE CONCRETE SI REPEDE
  IMPLEMEMTATE SI NU AMENINTARI LA TV, CA SUNTEM MANIPULATI!
  mariana brasov

 27. Eugenia spune

  Vă mulţumesc în numele tuturor prietenilor mei, pensionari, pentru ceea ce faceţi pentru noi.Pensia este un drept pe care l-am obţinut noi, toţi, cei care am muncit în tinereţe, pentru a avea asigurată bătrâneţea, pentru a ne trăi ultimii ani în linişte şi decenţă. Dar cei care ne conduc, vor să facă un genocid, lipsindu-ne de aceşti puţini bani pentru care am muncit şi am învăţat pentru a ne face o carieră. Mă gândesc că Videanu cheltuieşte într-o noapte la Monte Carlo, pensia mea din care eu trebuie să trăiesc o lună. Nu am nimic cu oamenii bogaţi, dar despre ei stim toţi cum s-au îmbogăţit, furând din avuţia acestei ţări, aşa cât era ea. Băsescu şi toată clica lui trebuie să plece, trebuie să lase loc altora, oneşti, patrioţi, cu dragoste de această ţară şi de poporul ei. Nu trebuie să plătim noi incompetenţa celor care ne-au condus şi au făcut prăpad din România.

 28. Octavian - Valeriu Dumitrescu spune

  Dupa 20 de ani de la caderea comunismului sa trezit un marinar sa reduca pe timp nelimitat ( permanent ), chiar daca spune ca numai pana la 31.12.2010 pensiile si salariile bugetarilor .
  Afirmatia ca aceasta reducere este o masura care se ia poate pana la fine acestui an mi se pare a fi o alta minciuna lansata de Basescu , ca doar ne-a obisnuit cu minciuni de 6 ani.
  Si totusi spre surprinderea mea mai sunt inca multi indivizi ( ca cetateni ai acestei tari nu-i pot numi ) care cred in spusele lui Bassescu .
  Nu stiu zau daca acesti indivizi au in cutia craniana creier sau tarate .
  Nici Ceausescu nu a taiat din pensi si salarii si a platit datoria externa ba chiar a lasat si un surplus.
  Cred ca numai PDL-ului iiputea trece prin cap o astfel de masura.
  De ce spun asta ( incluzand si PDL in aceasta hotarare genocida )pentru ca Basescu este produsl PDL-ului .
  A ignora alte masurile propuse de terti economisti , politicieni , sindicalisti , ziaristi , sociologi , partide politice , etc. altii decat cei aservioti puterii care nu traiesc dintro pensie sau un salariu , denota clar ascudenrea unor oactiuni marsave de furt din banii publici pentru clientela politica care au ajutat in campania electorala un marinar care acum se trezeste in deriva iae clientela nici nu vrea sa auda ca ni-si va mai primi partea.
  Salvarea fondului de pensii ( daca este necesara , pentru ca eu nu cred ca nu mai sunt bani ) poate fi facuta simplu prin sistarea alocarii fondurilor la tonsonul II de pensii pentru totdeauna.
  Cine doreste o pensie suplimentara nu are decat sa o faca suplimentar , nu prin dimi8nuarea fondului de pensii dev la tronsonul I.
  In ceas de criza ne trezim ca acest guvern iresponsabil a cheltuit in primele 4 luni tot atatia bani cat intreg anul 2009.
  Basescu cheltuieste 50.000 EURO sa poleiasca nu stiu ce cupola a bisericii din Palatul Cotroceni si multe multe altele.
  Ni se cere sacraficiu dar in fruntea tarii sa ramana tot cei care ne-au falimentat.
  Cred ca acesti indivizi nu mai sunt sanatosi mintal
  Eu stiu ca daca se dovedeste ca Presentile nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale trebuie supendat , dece nu o facem , sau numai Ceausescu a fost nebun ?
  Schimbarea guvernului nu este suficienta , Presedintele Basescu trebuie suspendat si facut referendum sa vedem daca de data asta populatia Romaniei il mai lasa la Cotroceni.
  Sa nu uitam totusi ca la referendumul trecut a fost lasat ca Presedinte doar de 86% din 36% de votanti.
  Constitutia ar trebui schimbata din acest punct de vedere .
  Un presedinte nu are ce cauta la Cotroceni far 50%+1 din total nr. cetateni cu drept de vot.
  Daca nu indeplineste criteriu mai sus amintit sa fie desemnat un alt candidat pana o sa scapam de toti neavenitii in politica.
  Numai asa minoritatea se poate supune majoritatii , 25% sa decida pentru o tara intreaga sau paradoxul de la alegerile prezidentiale cand in tara Basescu pierde alegerile si sedecide sa fie Presedinte datorita voturilor din strainatate ale romanilor care au fugit din romania sa duca o viata mai buna in strainatate dar au decis ca noi cei din tara sa ramanem cu cel care iau facut sa plece.Este normal? RUSINE
  As fi avut mai multe de spus dar ma opresc aici ca sa nu fiu prea vulgar cu acesti CRIMINALI ( PDL )impreuna cu acolitii lor atat din presa scisa ( vezi EVENIMENTUL ZILEI etc.) cat si din televiziune (B1 , evz.ro , VOX NEWS etc. )
  Va rog scuzati eventualile greseli de dactilografiere
  Cu stima,
  V. Dumitrescu

 29. Tulcan Emilia spune

  Sunt de acord cu iniţiativa dumneavroastă .Timp de 32 de ani am lucrat ca profesor şi de 2 ani sunt în pensie de invaliditate din cauza unui Lupus eritematos cronic care a dus la osteoporoză şi trei artoplastii de şold şi genunchi ,artrită reumatoidă .Consideraţi că am semnat lista iniţiată de dumneavoastră Succes

 30. Radu Cernica spune

  Va multumesc pentru initiativa dvs. Nu doresc sa contribui cu banii mei la obtinerea unei cresteri economice nule si pentru a se continua o guvernare mafiota. Ce a facut dl. Presedinte de sase ani de cand conduce aceasta tara? De ce nu explica modul in care am ajuns in aceasta situatie?
  Doresc sa semnez petitia. UNDE SE FACE ACEST LUCRU IN BUCURESTI?
  Cu stima R.C.

 31. iosif constantin spune

  da, semnez petru a fi dat jos ,schimbati ,de la putere acesti satrapi cu intreaga gasca a lor , contati pe trei semnaturi din partea mea , eu iosif constantin, iosif ioana sotie, voda leana cumnata.Va spun una din perlele lui basescu, ca el face un pilot ,un comandant, in trei luni (nici scoala de soferi nu o poti termina)NU SANTEM DE ACORD CU MICSORAREA PENSIILOR .Sant in proces cu statul Roman de trei ani, pentru recalculare de pensie, am castigat procesul la tribunal , la curtea de apel,nu mi s/a marit punctul, nu mi s/a dat pensi a calculata din urma pe trei ani ?.Ce fac?

 32. sion spune

  Da semez ca aceste masuri neconstutionale sa nu fie puse in aplicare.

 33. Marinela Muresan spune

  Da semnez ca aceste masuri neconstitutionale sa nu fie puse in aplicare. Va rog sa fiu insacrisa in actiunea FACIAS privind petitia cetateneasca „STOP BOC” Va multumesc Marinela M.

 34. marin ion spune

  Da semnez pentru ca masurile mizerabile ce vor sa le puna in aplicare sa nu poata fi aplicate acestui popor amarat de catre cei ce s-au declarat reprezentanti ai tuturor romanilor

 35. dorina husanu spune

  semnez si eu ca aceste masuri neconstitutionale sa nu fie puse in aplicare

 36. mihai husanu spune

  sunt solidar cu cei care trimit petitie impotriva masurilor necontitutionale de a diminua pensiile cu 15%

 37. Liliana Sarbu spune

  Stimata Doamna Oana Florea, ,
  Subsemnata, Sarbu Liliana sunt pensionara dupa 38 de ani de activitate profesionala si contributii. Am o pensie de 1553 lei (suma neta). Sunt impotriva actiunii Guvernului Boc de a mi se retina 15 % din ceea ce am cotizat timp de 38 ani de activitate neintrerupta( din care 30 in grupa II de munca.Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”.
  Va multumesc,
  chim. Liliana Sarbu

 38. Rusnac Ionel spune

  Va rog sa ne reprezentati in instanta pe mine si pe sotia mea Rusnac Georgeta pentru stopare actiunii de a ni se retine din pensie 15% precum si impotriva tuturor masurilor neconstitutionale pe cara Guvernul Boc vrea sa ni le aplice. Doamna Oana Florea va rog insistent sa ne inscrieti pe listele FACIAS pentru actiunea cetateneasca „STOP BOC”

 39. Bob Péter UNGARIA spune

  19 mai 2010.Intrucit sint pensionar si o parte din pensie o primesc din Románia conform legilor Uniunii Europene ,urmáresc si sint interesat in mod direct privind situatia pensiilor din Románia.Sint foarte indignat cá Románia a ajuns in aceastá situatie de a diminua pensiile care de altfel sint cele mai MICI din intreaga UE.O tará asa de bogatá frumoasá si care in urma Revolutiei din 1989 a trecut rindul tárilor democratice FÁRÁ NICI O DATORIE EXTERNÁ sá ajungá in aceastá situatie.Este clar ca lumina zilei cá POLITICIENII (indiferent in care din cei 20 de ani care au trecut)sint SINGURII responsabili de aceastá situatie.Sint de acord co DAREA IN JUDECATÁ a Guvernului intrucit o Ordonantá de guvern NU POATE ANULA o prevedere de LEGE(Legea Pensiilor)AS dori sá sá intu in rindul celor care prin semnáturá protesteazá impotriva acestor nelegiuitáti.ESTE o mare RUSINE a conducerii tárii cá a ajuns piná aici.Cu stimá Bob P

 40. BOLNAV TBC spune

  UNDE SE POATE MURI PE GRATIS ?

 41. Avram Doru spune

  Sunt pensionar MAI si dupa o viata de munca,cu privatiuni dictate de specificul muncii,cu zile si nopti de alergatura dupa infractori,cu servicii in timpul sarbatorilor legale pentru asigurarea ordinii si linistei publice,cu deplasari in concedii de odihna dupa anuntarea obligatorie a localitatii de destinatie,a telefonului unde pot fi gasit in caz de urgente,deci dupa o viata de eforturi uneori peste limita suportabilului,am neplacuta surpriza sa constat ca un guvern incapabil sa aplice programe care sa relanseze economia, a gasit secretul salvarii de la dezastrul in care ne-au adus cu incompetenta lorsi anume ciuntirea pensiei cu 15%.Este revoltator ceea ce se intampla si va rog sa ma considerati ca parte in procesul ce urmeaza sa-l intentati Guvernului,pentru ca o Ordonanta de urgenta nu poate anula o lege,cum nici nou preconizata Lege unitara a pensiilor nu poate avea efecte decat in viitor,conform Legii fundamentale Constitutia si a Codului Civil.Din aceste motive doresc sa fiu inscris in actiunea FACIAS si in programul cetatenesc „Stop Boc”.Oare pe acesti trecatori dregatori la carma tarii cine-i va trage la raspundere penala pentru dezastrul provocat si actiunea de genocid impotriva poporului roman ?
  Cu stima,
  Avram Doru

 42. "Vasile Blaga" spune

  Am fost militar in MAI …in 2002 sluga politica Abraham investit de Putere, in 10 minute m-a transformat si ne-a transformat in functionari publici cu statut special…pana in 2009 am executat dispozitii ( inainte erau ordine)…toate din ce in ce mai departe de ceea ce invatasem si ma perfectionasem …am fost constrans sa ma pensionez …drepturile nu mi s-au platit…pensia …este la nivelul de supravietuire…credeti ca daca o veti diminua …VETI DORMI LINISTITI – SI VETI TRAI BINE !!!?

 43. Suciu Mihai spune

  Va multumesc mult pentru umanismul de care dati dovada in apararea batranilor acestei tari greu incercata.Doresc sa fiu si eu reprezentat ,in procesul impotriva reducerii pensiilor cu 15% si pentru aplicarea legii pensiei cu respectarea valorii punctului de pensie a 45% din salariul mediu brut pe economie. Cu stima Suciu Mihai.

 44. Huruba stefania spune

  Sunt pensionara cu vechime integrala cu cotizatie platita conform legii la fel si sotul meu Huruba Alexandru-Petru si nu suntem deacord ca pensiile noastre sa fie reduse.Eu am o pensie de 740 lei la o vechime de 32 de ani iar sotul meu are o pensie de 994 si a avut vechime 42 de ani lucrind ca maistru in industrializarea lemnului.Am dori sa fim si noi reprezentati in procesul impotriva reducerii pensiilor cu 15% si pentru aplicarea legii pensiilor cu respectarea valorii punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie.Cu stima Huruba Stefania si Huruba Alexandru-Petru din comuna Tarcau judetul Neamt.Va multumim anticipat.

 45. RADU ION spune

  VREAU SA APARTIP IMREUNA CU SOTIA LA ACTIUNEA FACIAS , SUNTEM DIN CRAIOVA , CUM PROCEDAM ? DATI-NE MAI MULTE AMANUNTE CUM SA DEVENIM PARTE IN PROCES CU STATUL . MULTUMIM SI SA VA AJUTE DUMNEZEU IN ACEASTA ACTIUNE .

 46. ION RADU spune

  cum putem deveni parte in proces cu guvernul ? vremsa stim ceva concret , cum veti proceda . in Criova cu cine putem lua legatura ? multumiri .

 47. virginia oniga spune

  Cum trebuie sa procedam pentru a semna aceasta petitie?unde o gasim?

 48. Elena Nistor spune

  Am 56 de ani si sunt ofiter in rezerva din Servicii Speciale. Am lucrat 33 de ani in sistem militar, care , dupa cum se stie, a fost plin de privatiuni. Nu am avut viata personala, intimitate, iar copilul l-am vazut crescand doar in poze, intrucat plecam dimineata si veneam seara. A trebuit sa imi vad de profesie si cariera, intrucat sunt mama singura si a trebuit sa-i asigur copilului o viata cat mai buna. Acum este student in anul I, la Facultatea de electronica si telecomunicatii din Politehnica si slava Domnului a intrat la buget. Deci, in aceasta situatie, nu imi este f. usor sa ma lipsesc de 15% din pensie, de fapt de 31%, pt. ca am impozit la pensie, intrucat depasesc 1000 ron.La incadrare am semnat un angajament de loialitate fata de patrie si popor, chiar cu pretul vietii, iar acum statul ce imi ofera la batranete? Cu ce drept acest „minunat” guvern isi permite sa incalce legile si sa se atinga de un drept intangibil dupa o viata de munca?
  Va rog sa fiu inscrisa in actiunea FACIAS privind petiţia cetăţenească “Stop Boc”. Veti avea din partea mea sprijin in absolut toate demersurile pe care le veti initia. Va multumesc

 49. Maryo Dumban spune

  De unde a avut Boc bani inainte de alegerea presedintelui sa mareasca pensiile? Oare nu stia atunci ca nu sunt bani? Si acum ne ia inzecit din pensie. Vrem sa stim!
  Sunt total de acord cu actiunea FACIAS si voi semna petitia cetataneasca „STOP BOC!”.
  De asemenea, solicit sprijin, in cazul cand se va publica Legea cu reducerea pensiei, pentru a da in judecata Guvernul, impreuna cu ceilalti solicitanti.
  Va felicit, pentru actiunea initiata de dumnevoastra si voi sprijini eforturile dumnevoastra.

 50. Alex spune

  Ar trebui sa iesim toti in strada si sa mergem peste ei sa-i dam jos daca ne unim am putea reusi cum a am facuto odata am putea sa o facem si a doua oara este mai usor

 51. Albu Constanţa spune

  Am semnat petiţia Stop Boc on-line, nu ştiu dacă a ajuns la dumneavoastră,dar acum a mai venit o nenorocire pe capul nostru, aş dori să dau statul în judecată şi v-aş ruga să-mi daţi o mână de ajutor.Doresc să mă înscriu pe lista doritorilor ce vor da statul în judecată şi nu ştiu unde şi cum, am observat că în Buzău nu este deschis un centru FACIAS.Este o barbarie ca după 41 de ani de cotizaţie la fondul de pensii să aud că am devenit o povară pentru ţara mea.Mă doare cumplit acest lucru.Rog răspundeţi unde şi cum pot accesa listele cu pensionarii ce doresc să-şi apere pensia de ciuntire.Cu mulţumiri anticipate, Constanţa Albu

 52. Dolhascu Mariana spune

  Am semnat petitia STOP BOC dar as vrea sa subsciu si la cea impotriva reducerii pensiilor dar n-am gasit-o !

 53. Adina Arsene spune

  Am semnat chiar in prima zi petitia „Stop Boc”,la statia de metru Unirea si imi doresc sa ma alatur pensionarilor care doresc sa dea in judecata guvernul actual pentru abuzul comis asupra dreptului meu de proprietate-pensia- pentru care am contribuit 34 de ani.Ce ar trui sa fac in acest scop?
  Personal sunt impotriva acordarii asa zisei pensii „minine” de 350 ron si includerea acesteia in fondul national de pensii.Persoanele care primesc acesti bani nu au contribuit la crearea fondului de pensii, iar daca guvernantii doresc sa ofere bani anumitor categorii sociale nu au decat sa creeze un capitol in bugetul de stat din care sa acorde cate ajutoare sociale doresc.Ca sa nu mai comentez faptul ca sunt familii(cupluri) in care adultii profita nejustificat de aceste „pensii”, neavand nici o intentie sa presteze o activitate utila societatii.
  Ati luat o initiativa laudabila, care sper sa se materializeze si m-as bucura ca toti pensionarii sa aprecieze gestul Dumneavoastra.
  Va multumesc
  Adina Arsene

 54. illona spune

  Si tatal meu este pensionar si deci va fi afectat de masura taieri cu 15% a domnului Boc si doreste sa se asocieze cu ceilalti pensionari si cu dumneavoastra dar nu stiu unde se fac stangeri de semnaturi in orasul Braila.Va multumesc !

 55. pirtea aurel spune

  Dupa 37 ani de munca sint in pensie de boala si impreuna cu sotia mea,pensionara,dorim sa ne asociem cu ceilalti pensionari si cu ajutorul dvs. sa oprim CIUMA PORTOCALIE SA NE DISTRUGA.SINTEM DIN BEIUS BIHOR sias dori sa adun semnaturi in sustinerea demersului dvs.Va multumesc!

 56. lauretiu spune

  am semnat petitia stop boc as vrea sa nu mai vad acest guvern si acest presedinte vor sami ia bani sami ia si handicapul

 57. dreptate vasile spune

  unde in lupeni se poate semna o cerere de actionare in justitie a lui boc si base pentru incmpetenta abuz in serviciu discriminare sociala ..vreau sa semnez .astept lamuriri

 58. elisabeta spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului ,motivul fiind micsorarea dreptului la pensie, pe urmatorii;DOHANICI ELISABETA;DOHANICI VASILE;SOMAN ELENA;SUCUTURDEAN IRINA;HERRMANN ELEONORA-VICTORIA;RIESZ ALEXANDRU EDMOND.Va multumim.

 59. Miron Aurelia Victoria spune

  Va multumesc ca ma reprezentati si pe mine pentru darea guvernului Boc in judecata,ca altfel nu as avea bani.

 60. PASTINARU spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului ,motivul fiind micsorarea pensiei

 61. pirtea aurel spune

  despre base boc doar:”mars inapoi de unde ati venit”
  aderdin suflet la demersul dvs.si-l sustin.

 62. Clej Raluca spune

  Va rugam sa ne reprezentati in proces impotriva guvernului,motivul fiind diminuarea pensiei.

 63. niculae.petcu spune

  vreau sa ma inscriu pe lista celor peste 70000de pensionari(pina la aceasta data)care vor sa opreasca abuzul ::basescian::de taiere a pensiilor!

 64. bresniceanu daniela mariana spune

  Vreau sa ma inscriu pe lista celor 70000 de pensionari care vor fi reprezentati de Facias pt a ne sustine cauza.Nu stiu ce acte va sunt necesare.Nu am votat cu acest partid si nu inteleg de ce dupa 20 de ani de la revolutie ne intoarcem la acele timpuri.
  V a multumesc pt speranta pe care o dati poporului roman.

 65. Dorin Patruleasa -C.de Arges spune

  Vreau sa ma inscriu si eu pe lista celor 70 000 de pensionari care se simt furati de actualii guvernanti VA ROG SA PRIMESC INFORMATII DESPRE CUM POT SA TRIMIT DOSARUL NECESAR PENTRU UN ASEMENEA DEMERS

 66. SAVU ELVIRA spune

  Va rog sa ma inscrieti pe lista pensionarilor nedreptatiti prin taierea drepturilor obtinute prin munca si acordate legal.

  Va multumesc.

 67. Săulescu Cristian Ahile spune

  Semnez cu ambele mâini pentru ”STOP BOC”. Cum se procedează și ce acte trebuiesc depuse pentru a mă înscrie și eu și soția mea pe lista celor 70.000 de pensionari.
  Vă mulțumesc anticipat pentru grija pe care o purtați pensionarilor.

 68. Hobeanu Valeria spune

  Sunt din Craiova,pensionara la limita de varsta.Doresc sa subscriu la aceasta initiativa.In Craiova unde ma pot adresa pentru semnatura si relatii pentru a fi parte in proces?
  Eu am o pensie de 620 de lei.Ei,pana acum,au tot vorbit de pensii nesimtite dar,de cateva zile aflu de la TV ce salarii nesimtite si ce cheltuieli nesimtite sunt in guvernul pastorit cu cea mai mare nesimtire de Boc si Basescu.Nici nu merita sa ma refer la ei cu respect.

 69. Balu Valerica spune

  Sa va dea Dumnezeu putere sa aparati drepturile pensionarilor. Eu si sotul meu suntem pensionari. Sotul a facut diabet din cuza stresului in care traim. Am inteles ca s-au depus deja 70000 dosare pe care le veti apara in instanta in cazul aplicarii masurilor de reducere cu 15%. Ce trebuie sa contina dosarul si unde se trimite?
  Va multumim!

 70. sorin vaduva spune

  doresc sa fiu trecut pe lista celor care vor fi reprezentati in instanta de aceasta fundatie. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? Va rog sa-mi comunicati si mie.
  sunt pensionar M.A.I. din anul 2007 dupa 32 de ani de munca si privatiuni militare .Am muncit pentru aceasta pensie , am lipsit de langa familie cand am fost chemat la munca indiferent de zi sau noapte , etc. e greu in cateva cuvinte sa redai la ceea ce am fost nevoiti sa renuntam in favoarea serviciului.
  Doresc deasemenea sa fiu trecut si pe lista „STOP – BOC”
  boc sau basescu (nu merita majuscule)pot trai din pensia minima? sau doar parintii lui boc au de profitat ?

  as dori sa fiu anuntat in ce mod pot fi luat in calcul pentru a fi reprezentat de aceasta fundatie in instanta pentru diminuarea abuziva a pensiei de catre acesti …..

 71. Livia Ionescu spune

  Ma alatur si eu celor care doresc oprirea abuzurilor.

  Multumim

 72. prof.Constanta Tabacu spune

  Am 63 de ani, am functionat ca profesor 36 de ani si sunt pensionara din 2007. Pentru a intra in drepturile mele m-am judecat cu Casa de Pensii un an. Acum ma vad obligata sa ma judec iar cu Statul pentru ca nu pot concepe sa mi se reduca pensia. Sumele pe care eu le-am depus, daca ar fi fost purtatoare de o minima dobanda, ce pensie ar fi trebuit sa primesc eu astazi? Oricum, mi-am platit pensia pe mult mai multi ani decat voi trai eu. De aceea, va rog sa ma inscrieti pe lista celor care vor da in judecata Guvernul.

 73. ANUTA VANCEA spune

  Doresc sa ma numar si eu printre cei care vor sa dea guvernul in judecata pentru abuzurile impotriva pensionarilor.
  Am o intrebare care ma macina decand m-am pensionat (de trei luni)anticipat pentru ca m-am saturat de stresul de la serviciu si consider ca am lucrat destul 34 de ani.Dar sa va pun intrebarea si anume:cum e posibil sa se dea trei sanctiuni pentru ca m-am pensionat anticipat ;1)nu mi se recunoaste faptul ca am nascut si crescut trei copii,2)mi s-a penalizat pensia timp de 5 ani cu 21%,3)nu am voie sa lucrez sa-mi intregesc mizeria de pensie de 6oo lei dupa 34 de ani de munca la buget.Cum e posibil acest lucru si totul conform legilor in vigooare date de guvernanti si acum urmeaza alta sanctiune .Cu ce am gresit ca ne-am nascut in aceasta tara?

 74. ANUTA VANCEA spune

  DA ASTEPT UN RASPUNS LA COMENTARIUL MEU ,VA MULTUMESC ANTICIPAT

 75. Dorina Petrina Iacob spune

  Va rog s-a ma reprezentati in proces impotriva Guvernului Romaniei,motivul fiind diminuarea pensiei si asa destul de mica.Mi-am dat sanatatea si tineretea muncind pentru Statul Roman si am o pensie de 4oo Ron.Datorita serviciului am acumulat mai multe boli,cum ar fii: Diabet zaharat tip 2.Hipo tiroidism,tensiune arteriara,reomatism cronic articular,insuficienta renala,paralizie pe partea stinga.Am muncit,nu am stat cu mina intinsa si nici nu-am asteptat sa fiu asistata.Solicit Nationalizarea Statului Roman si refacerea lui incepind cu toate structurile statului.M-am saturat de incompetenta,hotie si batjocura la adresa poporului.Va multumesc cu respect

 76. Muntean Olimpia spune

  Am educat generatii de copii,i-am invatat ce e cinstea,ce e dreptatea,dar ,mai ales OMENIA.Oare cine i-a educat pe acesti guvernanti atat de cinici?Cate absente au avut la orele de dirigentie?Noua nu ne e rusine de ce am facut,iesim si acum cu fruntea sus pe strada,ei o vor putea face?

 77. valef maria spune

  09.06.2010doresc sa ma inscriu alaturi de cei 70.000de pensionari pt a da in judecata statul. va rog sa-mi trimiteto un formular de adeziune. va multumesc

 78. Muresan Dan spune

  De acord cu initiativa ,insa mi-as dori sa fie dat in judecata , nu statul in sine ci direct persoanele responsabile pentru a raspunde acestea in fata legii (de fapt la noi se aplica dictonul ,,statul sunt EU ,,
  In alta ordine de idei ,ar trebui o actiune in justitie si in baza articolului 47 din Constitutie ,apropo ,avocatul poporului unde este ? (probabil a plecat la capsuni )

 79. RANCEANU VALENTIN spune

  sunt pensionar,am lucrat in mina la Lupeni si am iesit la pensie in 2003.Nu stiu noi romanii de ce suntem atat de naivi,toata lumea doreste sa cada guvernul Boc si s plece si odata cu ei si Basescu.Gresit,sa plece dar sa le fie pus sechestru pe averi si sa fie controlati in tot ce au facut in timpul cat au fost ministrii,contracte,avize,alocari de fonduri,numiri in functii,absolut tot iar daca se gaseste ceva ilegal sa l-i se ia toata averea facuta pe banii nostrii,acolo sant banii dumneavoastra cum spunea o minte ” luminata”. As vrea sa dau si eu statul in judecata pentru masura taierii pensiilor si va rog sa ma indrumati in acest sens, va multumesc.

 80. Iarinka Ana spune

  Buna ziua
  As dori sa stiu in ce loc in Petrosani se semneaza petitia?
  as dori sa ma reprezentati si pe mine in proces privind diminuarea pensiilor.Ce anume trebuie sa fac?
  Va multumesc

 81. Cordunianu D-tru. spune

  Vreau sâ mâ alâtur celor care-l va da în judecată pe preşedintele Băsescu.Am dosarul de pensie nr.285121 şi vreau sâ-mi plătească sumele reţinute în perioada în care am lucrat,din fondurile personale ale d-lui preşedinte.Am o pensie de 1264 lei din care mi se reţine CAS ai impozit.

  1. admin spune

   ULTIMA ORA! FACIAS continua strangerea de semnaturi pentru procesul cu Guvernul Boc

   IMPORTANT| Datorita numarului foarte mare de cetateni care au apelat la FACIAS pentru a actiona Guvernul in instanta si pentru a incerca sa blocheze reducere abuziva a pensiilor cu 15% (peste 70.000 de pensionari), termenul de inscriere a fost prelungit.
   Asteptam in continuare datele dvs. de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 18.00, la numerele de telefon 021.335.45.05, 021.335.01.48, 021.460.20.67 si 021.460.20.63 sau prin e-mail la pensionari@facias.org

 82. Silvia Iovan spune

  Va rog sa ma reprezentati in procesul intentat Statului Roman,privind reducerea pensiei .Totodata solicit ca Hotarirea Judecatoreasca ce va fi data, sa se indrepte pentru recuperarea sumelor,Presedintelui Romaiei,Guvernului,Parlamentarilor ce au votat aceasta lege.Va multumin

 83. Silvia Iovan spune

  Ma numesc Iovan Cornelia, sunt sora cu Silvia Iovan, nu am internet,dar va rog respectoos ma ma reprezenta si pe mine in procesul intentat impotriva Statului Roman, cu privire la reducerea pensiilor.Am 41 de ani lucrati,anul acesta am iesit la pensie de batrinete. Mi-sa acordat o pensie de 890 Ron,am multiple boli din cauza serviciuului,daca m-ati vedea cum arat, vati speria, arat groasnic, datorita bolilor.Aceasta pensie nu i-mi ajunge nici de medicamente nu mai punem problema existentei de zi cu zi s-au a caldurii.Faceti ceva sunt la capatul puterilor nu am familie, nu am copii sunt omul nimanui.PRESEDINTELUI REPUBLICII,GUVERNANTILOR,PARLAMENTARILOR, NUVA ESTE FRICA DE BUNUL D-ZEU ? ORICUM SA STITI CA NU PLECATM DE PE PAMINT PINA NU PLATIM TOT CEIA CE AM FACUT SEMENILOR NOSTRII.

 84. PASTINARU NECULAI spune

  doresc sa fiu trecut pe lista celor care vor fi reprezentati in instanta de aceasta fundatie. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru ? Va rog sa-mi comunicati si mie.
  sunt pensionar
  as dori sa fiu anuntat in ce mod pot fi luat in calcul pentru a fi reprezentat de aceasta fundatie in instanta pentru diminuarea abuziva a pensiei de catre acesti

 85. Necula Ion spune

  Ma alutur si eu dumneavoastra impotriva Guvernului care ne taie pensiile! Astept raspuns unde sa ma inscriu!

 86. Angelescu Elena Monica spune

  Sunt pensionar gradu I de boala,am 46 de ani si lipsa celor 15 % o sa fie lipsa medicamentelor.Cred ca asta vor,sa se scape de noi,cu toate ca am muncit 25 de ani,am ajuns sa ma gandesc daca mai pot sami iau medicamentele sau mancare de regim plus facturi.Va rugam sa fiti aluturi de noi.

 87. Antonie Susana spune

  La varsta de 69 de ani am ganduri si pentru mine si pentru copii si ma gandesc a cui povara o sa fiu.Pensia mea este de 702 RON si nu stiu unde pot sa ma duc sa vand flori cum zice domnu Boc.Va rugam nu ne lasati fara ajutor

 88. Golimba Ilie spune

  M-a asociez marii majoritati a pensionarilor inpotriva masurilor de austeritate a guvernuluisi semnez ca acest guvern sa cada,de asemene-a presdintele trebuie suspendat,arestat si judecat pentru genocid.

 89. Musat Georgeta spune

  Ma numesc Musat Georgeta pensionara din 19.10.2009,dosar nr.190794 la limita de varsta,CNP 2510218090039,CI XR 152578,din Braila,str.Mioritei nr.6,Bl.17,Sc.2,et.3,Ap.32,si Musat Ion pensionar din 01.02.2006 MApN dosar nr.09553246 la limita de varsta,CNP 1510125090073,CI XR 193145,telefon 0723791035,0766701385, va rugam respectos a fi luati in evidenta celor ce doresc sa actioneze in justitie .Cu deosebita stima.

 90. Romanu Dorel Marius spune

  Va rog sa ne comunicati ce fel de acte sunt necesare pentru a putea beneficia ,sotia mea,Romanu Livia si cu mine de reprezentarea D-vs in procesul cu Statul Roman,privitor la taierea pensiilor noastre in mod abuziv. Va multumesc si astept comunicatul D-vs, pentru a ne putea completa dosarele cat mai repede cu putinta, precum si modul prin care sa va parvina aceste dosare, avand in vedere ca domiciliem in vestul tarii.

 91. Laura Ionescu spune

  Este o rusine. Se demasca in fiecare zi de catre mass media caile de imbogatire a ministilor din cabinenetul BOC: afaceri oneroase cu statul, preturi de zeci de ori mai mari la servicii si produse. S-au demascat si pana acum, amintesc cazul ministrului Mitrea si a diretorului CFR, Necolaiciuc. Nu s-a intimplat si nu se va intimpla nici acum nimic. Baietii smecheri si-au umplut buzunarele si nu le pasa, chiar au tupeul sa spuna ca tot ce au facut a fost legal. Si sa fiti convinsi ca totul este foarte bine acoperit de hirtii in ordine.Iar acum s-au trezit ca nu mai au de unde sa fure si cu ce sa plateasca datoriile externe. Timp de 20 ani nu a oprit nimeni jaful iar acum vor sa fie chiar genocid. In 20 de ani Ceausescu a realizat o multime lucruri pentru popor, a facut si greseli si l-am omorat. Cum vor plati cei ce si-au atras energie negativa de la milioane de oameni(pensionari si salariati)? Pentru ca intr-un fel trebuie sa plateasca.

 92. Manolescu Dimitrie spune

  Sunt pensionar, 72 de ani. Imi exprim adeziunea la actiunea Facias, STOP GUVERNUL BOC. Doresc sa fiu inscris pe lista pensionarilor care dau in judecata Guvernul pt. micsorarea pensiei. Alaturi de mine este si sotia mea Manolescu Magdalena , 66 de ani pensionara.
  Felicitam actiunea.
  Va multumim,

 93. rosca ioan spune

  Ma alatur si eu tuturor celor pagubiti mai bine zis furati de guvernul Boc cu 15% si vreau sa intreb acest guvern de ce ne condamna la moarte prin diminuarea pensiilor ca si eu am contribuit la acest fond de 42 de ani si ma vad in situatia de a nu-mi putea cumpara medicamentele fara de care viata mea este intr-un real pericol. Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi acest mesaj.

 94. Vlasceanu Daniel spune

  Si eu si sotia mea,Vlasceanu Cornelia,suntem pensionari,care am depasit varsta de 70 de ani si locuim in Targoviste.Reducerea cu 15% a pensiilor,introducerea ilegala a coplatii,incepand cu 3 mai a.c.,viitoarea reglementare de compensare a medicamentelor,cresterea anuntata a gazelor,de care suntem dependenti,si altele pe care ni le pregatesc acest guvern care ia de la saraci ca sa dea la bogati,ne fac sa ne gandim cu groaza la ce ne asteapta. Deaceea,ne inscriem pe lista celor care solicita asistarea in procesul impotriva masurilor guvernului si va rugam sa ne comunicati ce documente trebuiesc si unde sa le trimitem.

 95. Filip Cornelia spune

  Mă asociez împreună cu soţul meu majorităţii pensionarilor, împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, suntem alături dvs., în acţiunea pe care o demaraţi, de stăvilire a acestor absurdităţi.
  Va rog sa ne comunicati ce fel de acte sunt necesare pentru a putea beneficia ,soţul meu şi cu mine de reprezentarea D-vs in procesul cu statul român privitor la tăierea pensiilor noastre în mod abuziv. Va multumesc şi astept comunicatul D-vs, pentru a ne putea completa dosarele,şi modul prin care să va parvină aceste dosare.

 96. Loghin Olga spune

  Am 72 de ani pensionara dupa 40 de ani de servici.Cu toate bolile batranetii numai sa ne mai taie din pensie ne mai trebuie
  Puteti sa ma reprezentati si pe mine in proces contra statului?Ce trebuie sa fac pentru asta?Multumesc .Va doresc sanatate.

 97. Cristescu Viorel spune

  Ma alatur si eu celor pagubiti de guvernul Boc prin micsorarea pensiei cu 15%,avand in vedere contributia mea la fondul de pensii.Doresc sa fiu inscris pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 98. Panait Rodica spune

  Am 59 de ani si sunt pensionara.Doresc sa fiu inscrisa pe lista pensionarilor care dau in judecata guvernul pentru masurile de austeritate luate pe seama pensionarilor.
  Felicit actiunea dumneavoastra si va multumesc anticipat.

 99. mortu alexandru spune

  Doresc sa dau in judecata guvernul pentru diminuarea pensiei mele cu 15%,actiune ce o consider ilegala.Va rog sa ma ajutati,va multumesc si va felicit pentru ajutorul dat pensionarilor.

 100. Lia Cristian spune

  Am 32 de ani vechime neintrerupta in campul muncii, din care 25 de aniin industria chimica, mai exact la Fostul Combinat de fibre artificiale -Braila(Chiscani).Conditiile de munca au fost f. grele, mediu extrem de toxic, uneori aveam impresia ca suntem niste sobolani, dar am muncit pt. ca aviuleam 3 copii de crescut.Acest combinat era amplasat cam la 20 de km de blocul in care locuiam.Aveam nevoie de mai mult de ora de mers cu tramvaiul un mijloc de transport as putea spune rudimentar in perioada aceea.Ce sa spun era cumplit , mai ales ca lucram 3 si4 schimburi uneori.Combinatul ne-a retinut din salarii toate sumele datorate CaseI de
  Pensii pt. toti anii de munca prestati sume ce au fost achitate integral caselor de pensii. Din acest motiv, nu consider ca am vreo datorie fata de dtra, sau statul roman domnilor guvernanti.Va rog sa guvernati in slujba poporului roman si sa nu uitati o clipa ca dtra aveti de indeplinit mandate in Romania, si nu in vreun stat din Grupul G7.Guvernantii acelor tari pot emite tot felul de mofturi si pretentii pe banii statului , pt. ca detin 65 la suta din Economia Mondiala.Daca nu sunt bani de ce nu reduceti investitiile care de fapt se deruleaza virtual iar banii sunt dirijati clientelei politice?Am vazut raspunsurile dtra,….. sunt contracte in derulare. Dar noi domnilor guvernanti cei 1.900.000de pensionari cu vechime integrala si limita de varsta, am picat de ieri pe capul dtra?
  Noi nu eram in contract?
  Acum ati descoperit existenta noastra?
  Cumva noi poporul acestui pamant suntem pt. dtra niste milogi si cercesetori?
  Cand faceti spume la gura in campania electorala cersind voturile milogilor si cersetorilor nu va ganditi ca nu aveti cum sa va onorati promisiunile?
  Imi pare f. rau dominilor , dar am senzatia ca suntem guvernati de huni de barbari de tirani.Chiar nu aveti nimic scump si sfant pe lumea aceasta, decat lacomiasi jaful acestei tari, acestei natii?
  Din bun simt pt. ca sunt femeie si mama si nu in ultimul rand o buna romanca, incerc sa ma opresc aici in convingerea ca in al 12 -lea ceas va veti convinge ca sunteti intr-o grava eroare si veti reveni cu picioarele pe pamantconectati la realitatile acestui popor.In situatia in care imi micsorati pensia , cu tot respectul pt. Institutia Guvernamentala , ma simt obligata sa va actionez in judecata domnilor guvernanti.Romania si poporul roman traieste un adevarat cosmar.Domnilor de la Fundatia Facias va rugam , va imploram ajutati-ne!Ma alatur sirului nesfarsit de pensionari, care vom chema la bara Guvernul Romaniei daca se vor atinge de pensiile noastre obtinute cu mult chin si truda.
  Va multumesc cu anticipatie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.