Hossu: Reducerea individuală a salariilor cu 25% este neconstituţională

18

Reducerea individuală a salariilor cu 25 %, aşa cum intenţionează autorităţile, este o măsură neconstituţională, a declarat vineri, 14 mai, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea de la Ministerul de Finanţe.

„Reducerea liniară a salariilor este o măsură neconstituţională. Există o decizie a Curţii Constituţionale legată de acest lucru, de acum un an şi jumătate, care prevede clar că o asemenea măsură nu este valabilă”, a precizat liderul sindical.

Hossu a adăugat că pentru reducerea salariilor bugetarilor se pot face alte lucuri, spre exemplu, trimiterea în concediu fără plata cu acordul părţilor.

Citeste si:  FMI nu recomandă anularea în 2011 a reducerii cu 25% a salariilor

Liderul CNS Cartel Alfa a subliniat că sindicaliştii propun ca decizia privind diminuarea cu 25 la sută a veniturilor să vizeze fondul de salarii şi nu fiecare angajat în parte şi să se renunţe la reducerea pensiilor.

‘Am venit la Ministerul de Finanţe pentru a ne forma un punct de vedere final legat de rectificările propuse. Am aflat mai multe detalii ce ne vor ajuta pentru a face argumentaţia necesară solicitărilor pe care le avem(…) Vrem ca pierderile la fond să fie cât mai mici.

Citeste si:  Isărescu: Corecţia economiei şi a salariilor este inevitabilă

Important este ca decizia să nu fie pe individ ci pe fondul de salarii, să se elimine reducerea la pensii şi să fie compensată prin alte mecanisme structurile de pierderi de pe această schemă. Noi construim argumentaţia legată de ce dorim să obţinem’, a spus Hossu.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    DAR TAIEREA PENSIEI DUPA 40 ANI MUNCA CU 17 ANI SCOALA E CONSTITUTIONAL?????????DAR COOPLATA, DUSUL MEDICAMENTELOR LA SPITAL, ELIBERARE DE RETETE CONPENSATE 20 PE ZI, PROGRAMAREA BOLI LA OAMENI CU PRONBLEME CRONICE E CONSTITUTIOONAL?????DE CE VA TEMETI DE BASESCU???DE CE O SLUGARITI????/DE CE AU AJUNS SINDICATELE, BISERICA IN SLUJBA LUI BASESCU?????LA RESTUL E SEFUL LOR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata