Măcelarul eco, din Fundu Moldovei

– Macelarul si micul producator bucovinean, Ion Baciu, de loc din comuna Fundu Moldovei, judetul Suceava, are 49 de ani, trei magazine cu produse din carne certificate Slow Food – doua permanente in Campulung Moldovenesc si in Vatra Dornei si unul de weekend in Bucuresti –, un abator si o carmangerie, cateva sute de metri patrati de rasaduri

.
In magazinul din Bucuresti, aflat pe Calea Floreasca nr. 69, Ion Taran Baciu, strabatut la nivelul pieptului de o fasie tricolora, te cheama dupa o perdea, in depozitul frigorific, si te aseaza in fata unor platouri rotunde, din lemn, pe care a insirat muschiulet, pastrama, parizer sau jambon, din care iti taie sa degusti. Spune ca face asa cu toti clientii: le permite sa guste din produs si sa se orienteze spre altceva daca nu le place.

Citeste si:  Parcul Castelului Sturdza de la Miclăuşeni, unul dintre cele mai frumoase parcuri dendrologice din ţară

In ’93, a inchiriat doua spatii in Campulung pentru a-si face magazine, pe care le-a cumparat dupa 2-3 ani din economiile proprii si din cele ale bunicilor.

„La Campulung era un abator de pe vremea Mariei Teresa, care din ’90 pana in ’97 a stat in paragina. Eu l-am licitat, l-am renovat si am inceput sa produc. Taiam 2-3 porci, taiam 2-3 vaci pe saptamana si faceam exact cum stiam. Produsele mele erau de doua ori mai scumpe. E marfa naturala, nu e injectata, e exact ca la mama acasa”, rosteşte bucovineanul.

Citeste si:  Suceava: S-a deschis Târgul de Paşte de la Gura Humorului

Hotnews

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata