Atenţie, români! Vi se pregăteşte o nouă mineriadă

– Trei sute de sindicalişti din minerit şi-au anunţat intenţia clară de a veni miercuri (19 mai) în Capitală la protestul organizat de confederaţiile sindicale nemulţumite de reducerea salariilor şi pensiilor.

– Liderul Confederaţiei „Meridian”,  Ion Popescu, vorbeşte chiar de prezenţa a peste 1.000 de mineri la mitingul organizat la Bucureşti, informează România Liberă.

.

Popescu a declarat că „a stat toată ziua pe telefon” cu minerii pensionari din Valea Jiului şi că aceştia sunt hotărâţi să vină în Capitală.

Mai mult, liderul sindical s-a declarat îngrijorat de situaţie şi a spus că „în Valea Jiului se anunţă o furtună a celor pensionaţi, nemulţumiţi de reducerea aceasta a pensiilor cu 15%”.

Citeste si:  Autorităţile elene îi vânează pe evazioniştii fiscali cu ajutorul Google Earth

Pe de alta parte, unii dintre mineri nu aveau habar că unii lideri de sindicat le pregătesc venirea la Bucureşti. „Nu ne-a zis nimeni să mergem la Bucureşti, dar m-aş duce”, ne-a spus Ştefan Băltăreţu, miner pensionar.

Vor pleca mineri din carierele Pinoasa, Tismana, Peşteana, dar şi din Petrila, Vulcan şi Lonea.

„Se vor închiria autobuze pentru a se asigura deplasarea în mod organizat. Motivele pentru care ne prezentăm la miting sunt reducerea salariilor cu 25%, reducerea indemnizaţiilor, pentru situaţia în care a ajuns ţara”, a declarat Constantin Creţan, fostul „locotenent” al lui Miron Cozma, Potrivit lui Creţan, o parte dintre ortaci vor veni la protest în salopete.

Citeste si:  Ministrul Ştefan-Radu Oprea anunță reluarea discuțiilor cu grupul Volkswagen
Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Mineri sunt mult mai buni de cat BASESCU CU SERVICIILE SALE SPECIALE , SAPTE LA NUMAR.De ce prostiti lumea, ca sunt si ei necajiti muritori de foame, nu unmbla du SPP, POLITIE GIROFAR CA BASESCU.(astia toaca pensiile noastre sa o apere de dragostea polulara pe BASESCU)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata