Fabrica de lactate Bucovina Şcheia reuşeşte să traverseze cu bine perioada de criză

Conform raportului remis Bursei de Valori Bucureşti, societatea Bucovina Şcheia SA a consemnat la finalul primelor trei luni ale acestui an o cifră de afaceri de 3.718.538 RON şi un profit net de 205.658 RON.

Administratorii societăţii susţin că în această perioadă poziţia financiară a firmei este mulţumitoare, fiind asigurate lichidităţile necesare asigurării plăţii obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, către bănci, furnizori, salarii etc. De altfel, din analiza principalilor indicatori economico-financiari rezultă o situaţie satisfăcătoare a societăţii. Astfel, indicatorul lichidităţii curente este de 1,86%, faţă de o valoare optimă de 2%, iar indicatorul gradului de îndatorare, cel care reflectă modul de gestionare a riscului creditului, este de 24,74%, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului precent, ca urmare a respectării graficului de rambursare a datoriilor. În fine, viteza de rotaţie a debitelor clienţi, de 16,79 zile, indică un ritm optim de încasare a sumelor datorate de clienţi.
SC Bucovina SA Şcheia, judeţul Suceava, este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria alimentară din zona Moldovei, activitatea principală a societăţii constituindu-o industrializarea şi comercializarea laptelui şi a produselor lactate, producerea şi desfacerea îngheţatei.

Citeste si:  Isărescu: Cred că trecerea la euro va necesita implicarea cercetării economice

Capitalul social al companiei, în valoare de 967.138 RON, este controlat în proporţie de 39,99% de către Asociaţia PAS Bucovina, diferenţa de 60,01 procente fiind deţinută de alţi acţionari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner