Guvern: CNAS, autorizată pentru angajamente legale de maximum 500 de milioane de lei

Guvernul autorizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare în anul 2010, în limita a 500 milioane de lei, pentru plata medicamentelor, cu şi fără contribuţie personală, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri, 19 mai, de Executiv.

“Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri financiare în domeniul sănătăţii are ca deziderat asigurarea unui acces neîntrerupt al populaţiei la medicamente cu şi fără contribuţie personală acordată în ambulatoriu”, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la finalul şedinţei Executivului.

El a menţionat că neasigurarea creditelor de angajament ar avea consecinţe negative majore pentru pacienţi.

“Neasigurarea creditelor de angajament ar conduce la imposibilitatea asigurării tratamentului medicamentos în ambulatoriu, fapt care ar avea un impact negativ major asupra sănătăţii pacienţilor”, a justificat Attila Cseke actul normativ.

Citeste si:  Bănicioiu: Din 2015 se va reveni la achiziţia centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA

În prezent, fondurile alocate pentru asigurarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală au fost deja angajate şi există riscul de a se întrerupe accesul la medicamente, a menţionat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner