Adezivii toxici din etichete pot trece în alimente

Pe lângă E-uri, conservanţi sau coloranţi, un nou inamic se ascunde în alimente. Un studiu realizat de cercetători spanioli şi publicat într-o revistă a Societăţii Regale britanice de Chimie avertizează cu privire la adezivii folosiţi pentru etichete şi la efectele pe care aceste substanţe le pot avea asupra produselor, scrie Jurnalul naţional.

Studii anterioare indicaseră că substanţele chimice din componenţa mai multor produse pot provoca infertilitate, cancer, dereglări ale sistemului imunitar şi chiar probleme neurologice.

Specialiştii spanioli au demonstrat un fapt şi mai grav, respectiv că unele dintre substanţele chimice folosite în adezivii pentru etichetele destinate alimentelor pot trece prin ambalaj şi riscă să contamineze produsele.

Reglementările europene în domeniu sunt limitate la utilizarea plasticului pentru ambalarea alimentelor.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.