Jumătate dintre cremele de protecţie solară ar putea accelera dezvoltarea cancerului

AOL News susţine că a intrat în posesia unor documente şi declaraţii care arată că Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană care controlează, între altele, toate produsele medicamentoase şi cosmetice de pe piaţă, cunoştea de mai bine de zece ani pericolul pe care aceste creme îl reprezintă pentru consumatori, dar nu a avertizat publicul asupra lui, scrie Gândul.

FDA neagă însă acest lucru. Studiul care susţine că loţiunile solare ar ajuta celulele canceroase să se dezvolte a fost realizat de Environmental Working Group (EWG), o organizaţie ecologistă specializată în cercetări legate de mediu şi produse toxice.

Citeste si:  Malaria rezistentă la medicamente ameninţă să devină următoarea urgenţă globală de sănătate

Potrivit cercetării, amintitele creme te pot feri de arsurile solare.

Dar nu te poţi baza pe ele atunci când vine vorba să împiedice razele ultraviolete să-ţi distrugă celulele epiteliale şi să producă tumori sau leziuni. În raportul anual către consumatori, EWG susţine că doar 39 dintre cele 500 de produse examinate pot fi considerate sigure şi eficiente. Specialiştii sunt nemulţumiţi de prezenţa oxybenzonului în compoziţia cremelor, o substanţă care penetrează pielea şi intră în sânge.

Oamenii de ştiinţă îi reproşează acesteia faptul că este responsabilă de producerea radicalilor liberi şi că este un potenţial cancerigen.

Citeste si:  Pachetul de salvare de 1,9 trilioane de dolari al lui Biden oferă o punte pentru economia puternic afectată
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata