Atenţie patroni! Vă puteţi trezi cu certificatul de înregistrare al firmei copiat şi folosit în alte scopuri

Cum sa transformi o firma de IT intr-un „provider” de cereale? ori una specializata in vanzarea de cauciucuri, intr-o infloritoare afacere cu bulbi si ghivece? atentie, fara sa stie sau sa banuiasca ceva cei care detin in fapt aceste companii. Raspunsul este unul singur: cu facturi false. Unsprezece indivizi, au reusit asta, iar politistii si judecatorii le pregatesc „rasplata”.

Potrivit site-ului Incont.ro peste 20 de patroni s-au trezit peste noapte cu profilul de activitate al firmelor schimbat: nu mai comercializau cauciucuri, ci flori, nici margele – caramizi in locul lor.

Citeste si:  Japonia va trimite o sondă spaţială spre Mercur

Cum a fost posibil? Cativa indivizi au falsificat certificatele de inregistrare ale unor firme profitabile. In numele lor, au comandat stampile si facturi – cam 200 de mii. Scapau de ele prin intermediari, la colt de strada. Iar cei care le foloseau, vindeau marfa dintotdeauna, cereale sa zicem, dar sub denumirea companiilor respective. Asa nu mai achitau TVA-ul si alte taxe, pagubind statul.

Ionel Ghiban este creierul retelei
. A mai fost inchis pentru inselaciuni, dar in acelasi timp a absolvit si facultatea de drept. Politistii de la sectorul 3 i-au gasit in casa rafturi pline cu carti de specialitate. I-au vizitat apoi si pe ceilalti suspecti.

Citeste si:  Tăriceanu: Există un mare risc pentru Băsescu să se trezească izolat pe scena politică internaţională

Liderul gruparii a fost arestat preventiv pentru fals, uz de fals si punere in circulatie fara drept de tipizate cu regim special.

Citește și
1 Comentariu
  1. KCHAMI spune

    SUNT ADMINISTRATOR UNEI SRL CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATI EXCLUSIV DE LA INFINTATRE PANA IN PREZENT DE COMERCIALIZAREA DE CONFECTII ,,DIN 2007 PANA IN PREZENT ,,SUNT VIZITAT PERIODIC DE GARDA FINANCIARA ,ANAF,ANAF DE SECTOR 3,POLITIA,ASALTAT CU ADRESE DE LA POLITIA DIN PROVINCE CU NOTE PRIN CARE CER EXPLICATII ASUPRA UNOR FACTURI CONTRAFACUTE,,
    CUM ATI MENTIONAT IN ARTICOLUL DE MAI SUS MAFIA FACTURILOR A EMIS FACTURI FALSE,,CHINIONUL MEU M AU NIMERIT SI PE MINE PRIN EMITEREA PORTAND NUMELE SOCITATII MELE CU AJUTORUL DATELOR LUATE DE LA SITUL REGISTRULUI DE COMERT
    IN ACORD CU ARTICOLUL DE MAI SUS DAR PAREREA MEA CA UNII COMERCIANTI (NU S AU TREZIT) CU ACESTE FACTURI CE AU COMANDAT SI AU ACHIZITIONAT FACTURI FALSE CONTRACOST ..PUNEREA IN CIRCULATIE A ACESTOR FACTURI SE FACE DE CATRE MAFIA FACTURILOR FALSE CARE ,,VAND,,CARNETE INTREGI COMERCIANTIILOR CARE DIN DORINTA DE A DIMINUA PLATA TVA LUI SI IMPOZITE RECURG LA AC PRACTICA ,,APOI LA CONTROL INCRUSISAT SE PLING CA AU FOST VICTIMA SI SUNT DE BUNA CREDINTA ,,EU AM PRIMIT ZECI DE CONTROALE CUM AM MENTIONAT MAI SUS ,,AM SCHIMBAT NUMELE FIRMEI ,,AM LIMITAT OBIECTUL DE ACTIVITATE LA UN SINGUR OBIECT ,,DAR NICI ASA NU AM SCAPAT ,,FACTURILE CIRCULA MAI DEPARTE ,,SI EU SUNT HARTUIT DE INSTITUTIILE STATULUI IN ACEST SENS ,,DEJA COMISARII CARZII FINANCIARE SI CEI DE LA ANAF CUNOSC F BINE PROBLEMA MEA ,,SI AM INTELEGEREA LOR TOTALA .. IN URMA CU O LUNA AM AVUT 3 CONTROALE IN AC.ZI ,,COMISARII CARZII SPUN CA EI NU AU NICI O PUTERE PENTRU A STOPA FENOMENUL ASA SPUNE ANAFUL SI POLITIA ATUNCI ,, CE ESTE DE FACUT ,,NIMENI NU STIE ,,,ESTE UN STRES EXTRAORDINAR PENTRU MINE ,,VA ROG DACA AVETI UN SFAT PENTRU MINE CA NU MAI SUPORT AC SITUATIA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata