Cartelul ALFA continuă acţiunile de protest în teritoriu

9

Membrii sindicatelor afiliate la Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ au organizat şi vor organiza mitinguri de protest în fiecare judeţ, în faţa Prefecturilor, începând cu 1 iunie 2010, între orele 12.00-14.00.

Marţi, au avut loc mitinguri de protest în faţa Prefecturilor din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş şi Timiş. Conform sindicaliştilor, numărul membrilor de sindicat care participă, însumat, la acţiunile de protest, de marţi, este de peste 14.000 de oameni.

Miercuri vor avea loc acţiuni de protest în faţa prefecturii din Gorj, Cluj şi Constanţa, unde vor participa peste 13.000 de sindicalişti.

Citeste si:  Artefacte vechi de 7.000 de ani, expuse la Muzeul de Artă Eneolotică de la Cucuteni

În data de 3 iunie, acţiunile de protest vor avea loc în judeţele: Braşov, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi. În cursul celei de a treia zi de proteste sunt aşteptaţi peste 5.700 de sindicalişti.

Protestul membrilor de sindicat este determinat de măsurile de austeritate aprobate de Guvern, măsuri care se adresează şi afectează numai categoriile de lucrători, pensionari şi asistaţi sociali.

‘Protestele sunt consecinţa refuzului constant al Guvernului de a dialoga în mod real cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale’, spune liderul sindical Bogdan Iuliu Hossu.

Citeste si:  Hossu: Avem un program de acţiune foarte concret în următoarea perioadă

Hossu precizează că, aceste acţiuni sunt un test a maturităţii întregii societăţii civile româneşti de a se opune unor mentalităţi dictatoriale care doresc crearea unei Românii a corupţiei şi a furtului acoperit de legi strâmbe.

‘Societatea civilă trebuie să se opună aruncării în sărăcie a majorităţii cetăţenilor şi menţinerii bunăstării doar pentru privilegiaţi. Trebuie ca cetăţenii, în special lucrătorii, să participe la acţiuni dacă nu sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern’, mai spune liderul sindical.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata