Dacia şi-a triplat în mai vânzările pe piaţa auto din Franţa

15

Constructorul auto Dacia a vândut în luna mai 2010 un număr de 10.258 de autoturisme pe piaţa franceză, triplu faţă de 3.323 de autovehicule vândute în mai 2009, se arată în raportul lunar al Comitetului Constructorilor Auto Francezi (CCFA), publicat luni, 31 mai, transmite AFP.

Totuşi, potrivit CCFA, vânzările de maşini noi în Franţa au scăzut cu 11,5 la sută în mai, prima scădere de peste un an, ca efect al reducerii primei de casare. În mai au fost vândute 186.337 de maşini noi în Franţa, a precizat Comitetul Constructorilor Auto Francezi (CCFA), în raportul pe luna mai.

Citeste si:  Hunedoara: Cele mai importante descoperiri de pe cetatea Devei, reunite într-o expoziţie unicat

În primele cinci luni ale anului, vânzările de maşini noi rămân în creştere, de 7,2 la sută (sau 6,2 la sută raportat la numărul de zile lucrătoare).

În privinţa constructorilor auto francezi, scăderea a afectat grupul PSA Peugeot Citroen, ale cărui vânzări s-au redus cu 13,1 la sută, în vreme ce vânzările grupului Renault au crescut cu 13,8 la sută, datorită performanţelor filialei Dacia, care şi-a trimplat vânzările şi a înregistrat o cotă de piaţă de 5,5 la sută.

Per total, vânzările mărcilor franceze au scăzut cu 8,8 la sută pe an în mai, în vreme ce vânzările mărcilor străine au scăzut mai mult, cu 14,4 la sută. Mărcile franceze deţin astfel o cotă de piaţă de 55 la sută în mai.

Citeste si:  România contează pe fonduri UE pentru agricultura sa "cu două viteze"

Prima de casare, care a ajuns la 1.000 de euro anul trecut, a scăzut la 700 euro în ianuarie.

De la 1 iulie, prima de casare va scădea din nou, la 500 de euro. Dispozitivul primei de casare a fost pus în aplicare de guvernul francez pentru a susţine vânzările de maşini, la finalul lui 2008, în plină criză economică şi financiară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata