Judeţul Iaşi, pe locul trei, în topul datornicilor la stat

11

Lipsa de bani isi spune cuvantul si in intitutiile publice la nivel local, respectiv primarii, spitale, scoli, regii de transport, care au acumulat in acest an datorii de peste 147 de milioane de euro. Astfel, pe locul trei in topul datornicilor la stat sunt autoritatile locale si institutiile subordonate din judetul Iasi, care datoreaza statului peste 6,3 milioane de euro, din care peste 1,2 milioane de euro sunt deja in executare.

Recent, ministrul Administratiei, Vasile Blaga, spunea ca 75% dintre primarii nu-si pot plati din venituri proprii angajatii, ci sunt nevoite sa apeleze la bani de la Guvern. Mai mult, mare parte dintre ele sunt in executare silita, avand fie sechestru pe bunuri fie conturile blocate de ANAF, informează Incont.ro.

Citeste si:  Locuri de cazare mult mai puține pe litoral pentru persoanele fără voucher de vacanță

Pe locul întâi în top sunt primariile si institutiile locale din Bucuresti care au acumulat cele mai mari datorii la stat, respectiv 65 milioane de euro.

Totodata, o parte din aceste institutii sunt in executare pentru circa 8 milioane de euro.

Autoritatile locale din judetul Timiş şi institutiile din subordine au acumulat datorii la stat de 6,34 de milioane de euro, fiind urmate la foarte mică distanţă de cele din Iaşi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata