Instanţa a decis deschiderea procedurii falimentului societăţii Bere Lichior Mărgineni SA Bacău

Prin sentinţa nr. 693/12 aprilie 2010, Tribunalul Braşov a dispus începerea procedurii generale a falimentului SC „Bere Lichior Mărgineni” SA Bacău şi a numit lichidatorul judiciar al acesteia.

Societatea din Bacău se afla în insolvenţă încă din 2004, dar nu a reuşit să respecte decât în proporţie de 34% plăţile din planul de reorganizare stabilit în 2006. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău a solicitat deschiderea falimentului împotriva societăţii „Bere Lichior Mărgineni”, având în vedere că aceasta a acumulat datorii enorme faţă de bugetul de stat, completate cu datorii curente acumulate în perioada de reorganizare, „perioadă în care nu s-a încercat decât tergiversarea unei situaţii inevitabile, acea de intrare în faliment”.

Conform celor susţinute în faţa instanţei de reprezentanţii DGFP Bacău, creditor majoritar cu o creanţă de 94% la masa credală, datoriile societăţii cresc în fiecare zi şi au ajuns în acest moment la valoarea de peste 20 milioane RON.
Procedura generală a insolvenţei asupra debitoarei fusese deschisă în 2004, iar în 2006 a fost confirmat planul de reorganizare a societăţii, plan care se întindea iniţial pe o perioadă de trei ani, dar care a fost prelungit cu încă un an, până la data de 15 mai a.c.

Citeste si:  Firme care au intrat în insolvenţă/faliment - 28 septembrie 2011

Planul de reorganizare, însă, nu a fost respectat, fiind efectuate pe perioada acestuia plăţi care acoperă doar o treime din plan. În plus, datoriile curente ale debitoarei au crescut atât faţă de stat (1.407.895 RON), cât şi faţă de creditori diverşi (2.321.211 RON), iar obligaţiile fiscale curente, cu scadenţă după data deschiderii procedurii insolvenţei, au ajuns la 20.663.536 RON.

Tabelul definitiv al creanţelor va fi afişat pe 13 septembrie 2010

Ţinând cont, printre altele, şi de aceste argumente, instanţa a decis deschiderea procedurii generale a falimentului societăţii Bere Lichidor Mărgineni SA şi a confirmat ca lichidator judiciar provizoriu pe Insolvexpert SPRL Galaţi.

Citeste si:  Comisia Europeană prezintă o strategie pentru stimularea construcţiilor de clădiri cu consum energetic redus

De asemenea, termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii a fost fixat pentru data de 28 iunie 2010, tabelul suplimentar al creanţelor urmând a fi afişat la data de 2 august 2010. Acest tabel va putea fi contestat până la data de 23 august a.c., tabelul definitiv consolidat al creanţelor urmând a fi afişat la data de 13 septembrie 2010.

CNVM a decis retragerea de la tranzacţionare a titlurilor societăţii

Societatea „Bere Lichior Mărgineni” SA avea ca obiect de activitate fabricarea berii. Conform ultimului raport disponibil, societatea a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 6.154.379 RON şi a realizat venituri totale de 8.388.750 RON. Suma totală a cheltuielilor s-a ridicat la 8.345.484 RON, astfel încât exerciţiul financiar aferent anului în cauză s-a finalizat cu un profit brut de 43.266 RON.

Citeste si:  Firme care au intrat în insolvenţă/faliment - 17 mai 2011

La data de 31 decembrie 2009, acţionarul majoritar al societăţii era BERALBAC-PAS Bacău, cu o pondere de 70,9593% din titluri, diferenţa fiind deţinută de alţi acţionari. Ultima tranzacţie cu titlurile societăţii “Bere Lichior Mărgineni” s-a consemnat la data de 2 octombrie 2003, la valoarea de 0,51 RON/acţiune.

Ţinând cont de declanşarea procedurii generale a falimentului firmei, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis ca, începând cu data de 2 iunie a.c., acţiunile emise de societatea „Bere Lichior Mărgineni SA” să fie retrase de la tranzacţionare pe piaţa Rasdaq.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close