Jimmy Jump, vedeta clandestină a Eurovision-ului

Circa 150 de milioane de spectatori au asistat uimiţi la apariţia pe scenă a excentricului personaj care a dansat alături de solistul spaniol şi de trupa sa. Amenda, 1.880 de euro. Premiul o popularitate via internet de nepreţuit.

‘M-am simţit extraordinar’, a spus catalanul Jaume Marquet Cot, alias Jimmy Jump, bărbatul care a boicotat interpretarea lui Daniel Diges la Eurovision, singurul artist din istoria concursului care a cântat de două ori o melodie, fără să fi câştigat.
Duminică la câteva minute după ce a abandonat comisariatul de poliţie din districtul Asker Ogbaerum din Oslo, unde şi-a petrecut noaptea de sâmbătă, Jump şi-a sărbătorit momentul său de glorie cu câteva păhărele şi relatând pe larg cele întâmplate, într-un interviu acordat ziarului norvegian VG, notează cotidinaul La Razon.

‘Am dansat toată seara’, a spus intrusul catalan. ‘A fost un omagiu adus lui Elvis Presley, regele rockului şi al ‘ jump’ului’, a explicat el. Duminică în jurul orei trei după amiază, comisariatul l-a pus în libertate, după ce un tribunal norvegian l-a condamnat la achitarea unei amenzi de 15.000 de coroane, circa 1.880 de euro.

Citeste si:  NSA, constrânsă să-şi suspende colectarea de date telefonice

‘Nu ştiu cum voi plăti. Voi încerca să obţin o amânare, pentru că nu am în portofel decât vreo 300 de euro’, a spus personajul ‘freak’, care şi-a petrecut ziua dând autografe şi împărţind poze cu apariţii surpriză ale sale pe stadioanele de fotbal. Pentru a profita de popularitatea sa, el şi-a programat întoarcerea în Spania de abia joi.
Interesat de ecoul ‘bravurii ‘ sale, Jimmy s-a dus să cumpere ziarele.

‘Ce bine am ieşit în poză’, a exclamat el încântat, când s-a văzut pe prima pagină. ‘Am avut ceva emoţii, dar când m-am urcat pe scenă am avut o senzaţie extraordinară de libertate. A fost prima dată când am întrerupt un spectacol muzicaľ, a spus el, subliniind că nu a făcut-o în scopuri politice, ci ‘pentru a rupe regulile stabilite de societate şi pentru a fi complet liber pentru câteva secunde’.

Citeste si:  Prima ediţie a competiţiei din Bihor "Fotograful de nuntă al anului"

Şi a reuşit. Pentru că în Norvegia sâmbătă nu se vorbea de victoria germană cât de imaginea ‘deplorabilă’ – potrivit presei – pe care a oferit-o ţara din cauza eşecului sistemului de securitate al NBK, televiziunea norvegiană, care şi-a asumat responsabilitatea pentru cele întâmplate. Însă atât NBK cât şi Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (UER) s-au apărat, argumentând că nimeni nu i-a informat despre prezenţa unui Jump în oraş.

Peter Svaar, purtătorul de cuvânt al Eurovision, a precizat că nu-i vor cere despăgubiri financiare lui Jaume Marquet şi că sunt mulţumiţi că a fost dat ‘pe mâinile poliţiei’. În timp ce Jump îşi trăia ‘ziua de glorie’, Diges şi trupa lui se întorceau în Spania.
TVE vrea să treacă peste acest moment şi nu va cere explicaţii. ‘Despre Jump mai bine nu să vorbim’, a spus directoarea de programe, Eva Cebrian care a subliniat că tot ceea ce îşi doreşte individul este să-şi facă publicitate.

Citeste si:  Defăimarea socială, contravenţie amendată cu sume între 1.000 şi 60.000 lei

Înainte de a face saltul ‘eurovisiv’, Jimmy Jump, s-a străduit să se facă remarcat în zilele prealabile evenimentului avertizând despre peripeţia sa pe profilul său de Facebook. Internetul i-a căzut la picioare: apariţia lui surpriză a fost cea mai vizionată pe Youtube din Europa, iar la două minute după intervenţia sa, Wikipedia relata cele întâmplate, iar web a rămas blocat pentru câteva momente – vreun eurofan răzbunător? Iar profilul de Facebook al catalanului a devenit, dintr-un forum de 9.000 de membri, un site de 30.000 de admiratori.

Citește și
1 Comentariu
  1. Lorenzo spune

    Stim cu totii de fapt ca toata tarasenia a fost bine ticluita de delegatia spaniola, pentru ca ei au intrat cu nr 2 in concurs.Deja la piesa 24 nimeni nu isi mai amintea melodia spaniolului care, sa recunoasten nici nu a fost un mare hit, doar s-a vazut din punctele pe care le-au primit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata