O zi liberă în plus în Codul Muncii: 24 ianuarie

24

Senatul dezbate miercuri, 2 iunie, in plen, propunerea legislativa privind declararea zilei de 24 Ianuarie ca sarbatoare legala, in care nu se va lucra. Pe 4 mai, proiectul a fost adoptat de catre Comisia de munca a Senatului, cu unanimitate de voturi, relateaza Avocatnet.ro.

Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 ianuarie ca sarbatoare nationala legala modifica alineatul (1) al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

”Ziua de 24 ianuarie, cand s-a infaptuit, in 1859, Unirea Tarii Romanesti si a Moldovei, se declara sarbatoare nationala legala si va fi denumita ”24 ianuarie-Ziua Unirii Principatelor Romane” se arata in proiectul de lege dezbatut la Senat.

Citeste si:  Udrea, mesaj pe Facebook: Voi încerca să comunic cu voi şi să spun adevărul aşa cum îl ştiu eu

Totodata, conform proiectului, ziua de 24 ianuarie este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Citește și
1 Comentariu
  1. gigi spune

    Nici pana azi cu 7 zile inainte de 24.01.2011 nu a aparut nimic in Monitorul Oficial despre aceasta zii „libera”. Este o faza de 2 lei pentru ca eu as putea sa imi planific un weekend la munte, ca sa pot beneficia din plin de aceasta zii „libera”. In cazul de fata nu o pot face pentru ca nu stiu daca va fi intradevar libera sau nu. Firma la care lucrez a spus ca deocamdata nu e libera. Ar putea deveni in una din zilele urmatoare. Tara asta are cea mai proasta conducere din lume. Abia astept sa o tai de aici, pentru ca m-am scarbit de tot. Nu mai suport tigania, minciuna , coruptia, hotia. Faze de genu asta (cu zile libere ca nu sunt anuntate, sau care pana la urma se dovedesc sa nu fie libere, desi tu ai platit avansul pentru o mini vacanta), sunt de o speta mult prea joasa. Imi pare rau dar nu ma pot cobora la acest nivel. Este sub nivelul decentei umane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata