Teodor Meleşcanu, recomandat de comisia juridică a Senatului pentru Curtea Constituţională

Comisia juridică a Senatului a decis miercuri, 2 iunie, cu 5 voturi „pentru” şi 3 „abţineri” să recomande numirea lui Teodor Meleşcanu, propus de grupul PNL, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

În cadrul audierii, senatorul liberal Teodor Meleşcanu a afirmat că primul lucru care ar trebui făcut în privinţa Curţii Constituţionale este punerea în acord a legii de organizare şi funcţionare a acesteia cu Constituţia, deoarece există o serie de neconcordanţe, „unele de detaliu”, dar altele de substanţă.

În al doilea rând, el a spus că trebuie rezolvată problema legată de faptul că nu există nicio instanţă de recurs la deciziile Curţii şi că trebuie îmbunătăţită comunicarea instituţiei cu Parlamentul şi cu societatea civilă, inclusiv cu presa.

Citeste si:  Motorina şi benzina "se luptă" pentru un loc fruntaş în topul scumpirilor la nivel european

Preşedintele comisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă, a afirmat că CV-urile ambilor candidaţi „sunt impresionante” şi întrunesc condiţiile prealabile, legale, desemnării ca judecători la CCR, votul în plenul Senatului urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Candidata nominalizată de PDL, Iulia Antoanella Motoc, a afirmat, pe parcursul audierilor, că „aparţine generaţiei care a fost educată în străinătate, dar „nu numai pentru a lucra pentru România în străinătate ci şi pentru România în România”.

Ea a precizat că principalul ei obiectiv este de a „moderniza Curtea Constituţională” şi o mai bună integrare a Curţii Constituţionale a României în rândul organismelor similare din alte state.

Citeste si:  CCR respinge contestaţia celor 40 de senatori la legea de reducere a salariilor şi pensiilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata