Ministerul Mediului pierde procesul cu Roşia Montană Gold Corporation

20

– Magistraţii instanţei supreme au stabilit irevocabil să oblige Ministerul Mediului să emită două avize şi acorduri de funcţionare pentru barajele Cetate şi Corna, propuse de Roşia Montană Gold Corporation în cadrul proiectului minier de la Roşia Montană. Decizia instanţei supreme a fost luată cu majoritate de voturi, anunţă Cotidianul.ro

.
Curtea de Apel Bucureşti admisese, în urmă cu câteva luni, acţiunea promovată în septembrie 2008 de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) împotriva Ministerului Mediului şi a obligat instituţia să elibereze cele două avize.

Citeste si:  Ancheta DNA de la Cluj îl vizează şi pe omul de afaceri Bene Ioan, patronul Napoca

Purtătorul de cuvânt al Roşia Montană Gold Corporation, Cătălin Hosu, a afirmat că prin decizia de miercuri, 2 iunie, „se acordă companiei avizul de funcţionare în condiţii de siguranţă, fiind echivalentul autorizaţiei de construcţie pentru pentru barajele Cetate şi Corna”.

Hosu susţine că pentru începerea efectivă a exploatării aurului este nevoie de aproximativ 1.000 de avize şi autorizaţii.
Din momentul în care vor obţine toate aprobările, exploatarea va începe în maximum doi ani, timp în care se vor organiza carierele şi obiectivele miniere.

Citeste si:  Ioan Armenean (ARPZS): Fabricile de zahăr, în război cu Ministerul Agriculturii din cauza tăierii cotei
Citește și
8 Comentarii
 1. mihai spune

  sa li se purifice trupurile in cianura
  celor ce au votst pentru

 2. marius spune

  Draga Mihai, tu nu cred ca stii cum se foloseste cianura. E o tehnologie sigura folosita in tari avansate din UE. Deci nu am fi nici primii nici ultimii. Daca altii o fac in conditii de siguranta, noi de ce nu am putea face? Sunt doar pretexte.

 3. andrei spune

  Ce nu vrea nimeni sa inteleaga este ca acest proiect propus de Gold Corporation va reface si mediul de la Rosia Montana. Se stie prea bine ca zona este poluata in urma anilor de minerit necontrolat si subfinantat.

 4. cianura e interzisa in UE spune

  Draga Marius,
  Admir tenacitatea cu care iti multumesti sefii de la Gold Corporation, postand pe toate site-urile posibile in favoarea proiectului. Da-mi, te rog, adresa ta, sa am de unde te gasi cand sefii tai o vor lua la sanatoasa, cu sau fara aur, lasand dezastru in urma lor, ca la Baia Mare, Copsa Mica sau Zlatna. Asa de sigura e tehnologia cu cianuri, ca Parlamentul European a recomandat acum o luna, INTERZICEREA UTILIZARII EI pe teritoriul UE!!

 5. victor spune

  O veste foarte buna! Sper sa inceapa cat mai repede lucrarile in zona! Avem mare nevoie de aceste investitii in zona! Fara ele Romania se va adanci si mai tare in criza economica

 6. iulian spune

  O veste foarte buna! Sper sa existe cat mai multi astfel de investitori si noi romanii sa nu mai incercam sa le punem mereu bete in roate. Este in avantajul nostru!

 7. vivi spune

  firma asa-zisa canadiana are procese deschise tocmai pentru ca si-a respectat contractele de mediu. de ce este contractul secretizat? este cel mai mare furt din istorie si vinovatii trebuie pedepsiti. se incalca flagrant legea si cativa alesi s-au vanduti pentru cativa dolari.

 8. costin spune

  O veste buna in sfarsit din economia romaneasca. Dupa atatea taieri, somaj si contrabandavine o stire buna. SPer sa inceapa cat mai repede lucrarile cei de la RMGC si astfel sa intre in economia romaneasca cele 4 miliarde de dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata