Berceanu: Dacă Guvernul va cădea, inflaţia ar putea să se majoreze cu 20%

16

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi, 3 iunie, la Calafat, că dacă moţiunea de cenzură va trece şi guvernul va cădea, în România inflaţia va creşte cu 20 % după şase luni.

”Probabil că o să fie o foarte mare veselie (n.r. – dacă moţiunea va trece) şi după vreo şase luni o să vorbim de o inflaţie de 20 la sută, deci care o să ia 20 la sută din salarii, pensii şi tot ce vreţi dumneavoastră, tuturor. În schimb, nu o să mai aibă nimeni încredere în nimic. Nici în curs (valutar – n.r), nici în ce se mai face pe aici, nici în ce mai poate face România vreodată şi atunci o să mai vină 20 la sută inflaţie. Poate că eu am o imagine subiectivă, făcând parte din guvern”, a declarat Berceanu.

Citeste si:  De ce şi-a pierdut Ungaria două treimi din teritoriu şi jumătate din populaţie?

Ministrul democrat-liberal susţine că, atât opoziţia, cât şi analiştii politici, ar trebui să se gândească şi la ce s-ar putea întâmpla după ce Guvernul Boc ar fi demis, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură, mai ales că ”niciun politician din opoziţie nu a venit cu nicio soluţie anticriză”.

‘Mulţi se gândesc ce o să fie dacă totuşi moţiunea de cenzură o să treacă. O să cadă Guvernul Boc şi aşa mai departe. Cred că ar trebui să se gândească toţi, chiar şi analiştii politici, ce o să fie după chestiunea asta. Adică ce o să fie după această cădere a guvernului. Sunt tot felul de persoane care nu neapărat ştiu cum e cu guvernarea şi o văd cam aşa, din tribune.

Citeste si:  China va construi cel mai mare accelerator de particule din lume

Ei îşi închipuie cam ca la fotbal, că dacă s-ar duce în teren i-ar dribla pe toţi de la un cap la altul şi ar da gol. Dacă se îmbracă o dată în chiloţi de sport, nu se întâlnesc cu mingea.

Foarte mulţi sunt hotărâţi din opoziţie, şi de la PSD, şi de la PNL şi chiar PC, să dea jos Guvernul. Dar nu l-am auzit pe nici unul spunând că imediat după ce se duce jos Guvernul Boc, ne ducem noi să guvernăm, nu l-am auzit pe nici unul spunând că măsurile acestea nu sunt bune, ceea ce nici nu sunt foarte plăcute, dar avem noi o altă soluţie şi facem altfel”, a spus Berceanu.

Citeste si:  România nu va scăpa de criză după moţiunea de cenzură cu care se confruntă guvernul
Citește și
2 Comentarii
  1. baba novac spune

    NU BERCENE,DACA VETI CADEA VOI,JEFUITORII POPORULUI ROMAN,NU VOM AVEA DELOC INFLATIE CI DEFLATIE,VOM AJUNGE SA CUMPARAM CU UN LEU VREO 4 EURO SI VREO 5 DOLARI !!!SI ASTA DOAR FACAND ECONOMII CU FURACIUNILE VOASTRE,PORTOCALII NESIMTITI

  2. petru spune

    dar ce o tine guvernul , eu cred ca se va reduce intrucit se va fura mai putin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata