Euro s-a depreciat faţă de dolar la cel scăzut nivel din ultimii 4 ani

15

Euro s-a depreciat vineri (4 iunie 2010) puternic faţă de dolar, tranzacţionându-se sub 1,21 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani, deoarece traderii sunt neliniştiţi din cauza crizei datoriilor din zona euro, înaintea publicării datelor privind evoluţia ratei şomajului în Statele Unite, tansmite AFP.

Vineri la prânz euro se tranzacţiona la Londra la 1,2038 dolari, cel mai scăzut nivel din 3 aprilie 2006. Miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a minimalizat problemele cu care se confruntă euro, după ce moneda s-a depreciat din nou faţă de dolar. ‘Ceea ce pot garanta este că euro este o monedă stabilă şi puternică.

Citeste si:  RACOVITA MONICA PF - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

Actualul nivel este peste ceea ce era când a fost creată moneda euro’, le-a declarat reporterilor oficialul european. El a adăugat: ‘Ceea ce este important este să arătăm şi să înţelegem angajamentul nostru de a menţine euro ca o monedă puternică şi credibilă’. Euro, moneda folosită de 16 din cele 27 de state ale Uniunii Europene, a fost puternic afectată în ultimele luni de criza datoriilor din Grecia şi apoi de temerile privind extinderea crizei la alte state periferice ale zonei euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata