Guvernul britanic va publica săptămânal numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti

12

Numărul de cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu organisme rezistente la antibiotice vor fi publicate pentru prima dată online săptămânal, în Marea Britanie, într¬un efort de a condamna spitalele care nu reuşesc să aibă grijă de pacienţii lor, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Marţi, 1 iunie, cazurile de infecţii cu SARM (tulpini de bacterie stafilococ auriu rezistent la meticilină) şi cu Clostridium Difficile (C difficile) au fost făcute publice online pentru prima dată, într-un efort de a îmbunătăţi transparenţa şi tragerea la răspundere în toate secţiile spitalelor. În cadrul acestui demers, pacienţii vor putea consulta numărul de cazuri de infecţii în cazul spitalului lor local.

Citeste si:  O zi obişnuită din viaţa Elisabetei a II-a

Datele relevă că spitalul cu cea mai mare rată a cazurilor de infecţie cu C difficile este Arrowe Park Hospital, din Birkenhead, comitatul Cheshire, cu o medie de 4,4 cazuri pe săptămână, urmat de Spitalul Universitar din North Staffordshire, cu o medie de 3,7 cazuri şi de Nottingham City Hospital cu 3,1 cazuri.
Cel mai numeroase cazuri de infecţie cu SARM s-au constat la Leicester Royal Infirmary, la St Helier Hospital din Carshalton, comitatul Surrey şi la St James University Hospital din Leeds, în toate aceste instituţii înregistrându-se o medie de 0,33 de cazuri pe săptămână.

Citeste si:  Ungaria: Câteva sute de migranţi au rupt cordonul de securitate la Roszke

Potrivit lui Derek Butler, directorul de la SARM Action, deşi infecţiile cu SARM şi cu C difficile sunt la cel mai scăzut nivel de când a început monitorizarea, rămân temeri că în unele zone spitalele nu pot rezolva problema.
Datele sunt în prezent disponibile pentru fiecare săptămână începând cu 14 martie, iar pacienţii vor putea întotdeauna să consulte datele din ultimele 3 luni.
Ratele infecţiei cu E-coli vor fi adăugate în timp, guvernul urmând să vadă dacă datele trebuie oferite la nivel de departament sau de secţie. Datele sunt accesibile publicului pe site-ul data.gov.uk.

Citeste si:  Prim experiment reuşit de telepatie la mare distanţă
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata