De la 1 iulie începe Programul „Casa Verde”

12

Programul ‘Casa Verde’ începe cel târziu din data de 1 iulie şi va merge pe principiul primul venit, primul servit, a anunţat vineri, 4 iunie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

‘Casa Verde înseamnă pentru cetăţeni, orice cetăţean va putea să acceadă la acest program fără niciun fel de discriminare sau condiţii suplimentare, începând cel târziu de la 1 iulie. Înscrierea se face prin agenţiile judeţene pentru protecţia mediului deci nu trebuie să vină la Bucureşti şi vor trebui să prezinte o copie după Cartea de Identitate, după proprietate şi o copie să demonstreze că nu este dator la stat. Atât.

Citeste si:  Lucrările de investiții din localitățile Ighiu și Cricău, din județul Alba, au fost inspectate de conducerea A.N. „Apele Române” și de directorul ABA Mureș

Se trimite dosarul la Bucureşti, se verifică dacă corespunde şi un număr de cont. Îşi angajează o firmă, ce firmă vrea’, a spus ministrul.

Borbely a precizat că cei de dinaintea sa din minister au venit cu un portofoliu de firme, dar că va rămâne la latitudinea fiecărui solicitant să decidă cu ce firmă va lucra.

‘Colegii dinainte au venit cu un portofoliu de firme. Fiecare om e responsabil să angajeze o firmă, e interesul lui să instaleze aceste centrale – panouri solare, centrale pe peleţi de rumeguş sau pompe geotermale. Trei tipuri care sunt bune pentru că rezolvă apa caldă în timpul verii, ajută în timpul iernii să reduci consumul şi dăm o subvenţie fixă de la stat.

Citeste si:  Se face primavară cu un bec? Cum poţi să reduci factura de energie fără investiţii majore

După ce dosarul a fost verificat i se dă undă verde, angajează o firmă, evident o firmă care să poată face lucrarea şi când se finalizează vine cu factura şi nota de recepţie, tot prin agenţiile de mediu. Se verifică la Bucureşti şi se virează banii’, a subliniat Borbely.

Ministrul a spus că se acordă 3.000 lei subvenţie pentru centrala pe rumeguş, 6.000 de lei pentru panouri solare şi 8.000 de lei pentru pompe geotermale.

‘Avem 110 milioane de lei pentru program şi nu există alt criteriu decât primul venit, primul servit. Când se termină banii, vom suplimenta. Împărţim suma pe judeţe, în funcţie de numărul populaţiei’, a mai spus Laszlo Borbely.

Citeste si:  În 15 septembrie 2010 încep deconturile pentru "Casa Verde"
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata