Oficial BNR: Suntem cu ceasul în mână. Dacă „problema” nu va fi rezolvată, pierdem o tranşă de la FMI

– România pierde peste 2 miliarde de euro în acest an dacă scrisoarea de intenţie trimisă de Executiv către FMI, după votul Parlamentului, nu prinde boardul programat pe 28 iunie. Guvernul a amânat cu patru zile asumarea răspunderii pe reducerea pensiilor şi salariilor, deşi pachetul de măsuri ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iunie

.
Guvernul nu şi-a asumat încă răspunderea în Parlament pentru reducerea de salarii şi pensii deşi a anunţat că măsurile vor intra în vigoare la 1 iunie, scrie Gândul.

Citeste si:  Pogea: Deficitul de cont curent estimat pentru 2009 la 4,6%

Dacă va trimite prea târziu scrisoarea de intenţie către FMI pentru a primi aprobarea boardului, programat pe 28 iunie, atunci România pierde o tranşă de la FMI şi totodată de la Comisia Europeană şi Banca Mondială, avertizează Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

„Noi acum suntem cu ceasul în mână. Avem o problemă care a trebuit să fie rezolvată pe 1 iunie. Dacă problema nu va fi rezolvată, practic România pierde o tranşă de la FMI. Dacă pierdem tranşa de la FMI, pierdem toate împrumuturile de la Comisia Europeană şi de la Banca Mondială”, a declarat Adrian Vasilescu, într-o emisiune TV.

Citeste si:  UGIR 1903: FMI ne va da tranşa a treia de împrumut

Acesta a mai avertizat că, într-o asemenea situaţie, şi pieţele externe ne vor întoarce spatele şi nu ne vor mai împrumuta.

Citește și
2 Comentarii
  1. petru spune

    ce grijuliu este acest bancher vasilescu, vorbeste de ne facem sa credem ca fmi ne da banii degeaba.

  2. gigi spune

    Niste mincinosi oridinari. Ne obliga sa ne imprumutam doar pentru a amana colapsul. O sa ajungem ca Argentina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata