Poliţiştii bucureşteni au confiscat 700.000 de ţigarete

11

Un număr de 700.000 de ţigarete, precum şi 36.000 de euro şi 40.000 de lei au fost confiscate joi, 3 iunie, de agenţi ai Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Fraudelor din Capitală, în cadrul unei acţiuni ce a avut ca obiect combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu tutun, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Pentru această acţiune, care a fost efectuată cu sprijinul Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, au fost emise şase autorizaţii de percheziţie fiind identificată o grupare alcătuită din mai mulţi cetăţeni irakieni şi egipteni.

Citeste si:  Patronii care nu-şi achită intenţionat dările către stat riscă între 1 şi 3 ani de puşcărie

În cursul lunii mai, lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Fraudelor au identificat o grupare infracţională compusă din patru membri, trei cetăţeni irakieni şi unul egiptean.

Aceştia comercializau ilicit tutun şi produse din tutun în diverse pieţe din Capitală, cu preponderenţă în sectorul 2.

În urma documentării activităţii ilegale desfăşurate de cei patru au fost identificate mai multe locuri în care erau depozitate ţigările achiziţionate în vederea comercializării ilicite.

Lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti din cadrul formaţiunilor de Investigaţii Criminale din structurile Poliţiei Sectorului 2, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului Special de Intervenţie Rapidă – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi comisarilor de la Garda Financiară – Sector 2, au efectuat, joi, simultan, 6 percheziţii domiciliare şi au verificat actele contabile a patru societăţi comerciale ce aparţineau acestora.

Citeste si:  Retrospectiva economică (săptămâna 10-16 martie 2014)

Cercetările sunt continuate cu cei în cauză în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a se stabili prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata