Normă la amenzi la medicii de familie: „Pe judeţ, în fiecare zi trebuie sancţionaţi 10 medici şi 10 pacienţi!”

21

– Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a trimis în teritoriu, către casele judeţene, o circulară prin care stabileşte o normă de minimum 10 medici de familie controlaţi şi sancţionaţi pe zi, în privinţa legalităţii acordării concediilor medicale!

– Medicii de familie ameninţă cu rezilierea contractelor.

 

Mai ţineţi minte că şoferii erau amendaţi din motivul că Poliţia avea de realizat şi depăşit o normă de amenzi? Ei bine, medicii de familie experimentează astăzi, pe pielea lor, abuzurile pe care le sufereau până nu demult şoferii, scrie Cotidianul.

„Am văzut un document în care se arăta că filialele judeţene ale CNAS au ca normă impusă controlarea şi sancţionarea a minimum 10 medici de familie şi minimum 10 pacienţi pe zi„, ne-a declarat Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

Citeste si:  Fiscul va cere TVA şi la vânzarea unei singure case pe persoană fizică

Într-o logică de bun-simţ, deducem de aici că există şi intenţia de a impune o normă de amenzi caselor judeţene. „La nivelul conducerii CJAS Timiş s-a acceptat în primă fază ca medicii de familie să plătească jumătate din cuantumul amenzii, dacă plata se face în termen de 24 de ore. Ulterior s-au primit lămuriri suplimentare de la CNAS prin care se spunea că medicii de familie trebuie să plătească integral amenzile, indiferent de perioada achitării lor”, afirmă Claudia Iftode, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Timiş.

Citeste si:  RAR: 55 de societăţi au fost sancţionate cu suspendarea activităţii, în urma controalelor efectuate în perioada 18-22 mai

Medicii de familie nu sunt infractori, dar pot greşi. Însă sunt sancţionaţi pentru o singură greşeală cu amenzi nesimţite: 5.000 lei pentru un medic ce gestionează un cabinet care facturează către Casă 2.500-3.000 lei pe lună. Bani care sunt utilizaţi pentru toate cheltuielile lunare de funcţionare ale cabinetului, salariile angajaţilor sau plăţile la buget. Întrucât o amendă nu este deductibilă din venitul cabinetului, practic suma trebuie plătită din venitul net al medicului, care în condiţiile de finanţare din 2010 poate fi «adunată», poate, în doar 5-10 luni de activitate în cadrul cabinetului”, afirmă Grigore Hanţă!

Citeste si:  Medicii de familie reiau prescrierea de reţete compensate şi gratuite
Citește și
2 Comentarii
  1. Granit spune

    Foarte buna masura! Bolnavii inchipuiti sa puna mana sa munceasca, nu sa cerseasca concedii medicale, pensii, etc.
    Fara contrangeri de acest gen nu se poate realiza nimic.

  2. pope spune

    Nesimtitilor,nu mai vreti medici in Romania si nu veti mai avea.Din aceste amenzi isi iau in plus cate un salariu sau doua inspectorii care dau amenzi.Rusine pentru asemenea nesimtiti Cat mai rabdati medicilor asemenea umilinte in Romania? Plecati in occident unde sunteti pretuiti si renumerati corespunzator.Lasati inspectorii si functionarii sa trateze populatia,poate dispare cat mai repede

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata