UNPR nu susţine moţiunea de cenzură

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) nu susţine moţiunea de cenzură la adresa guvernului depusă de PSD+PC, a anunţat marţi (8 iunie 2010) preşedintele formaţiunii, Marian Sârbu, la finalul Biroului Politic Permanent al Uniunii.

Potrivit acestuia, principalul motiv invocat de UNPR se referă la stabilitatea României şi la nevoia de stabilitate guvernamentală pentru a putea exista un partener legitim în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional. ”UNPR nu va susţine moţiunea de cenzură…
Principalul motiv se referă la stabilitatea României – atât stabilitatea politică, cât şi nevoia de stabilitate guvernamentală – pentru a putea să existe un partener legitim în relaţia cu FMI.

Citeste si:  Reducerea numărului de secretari de stat şi subprefecţi aduce economii de peste 4,5 milioane de euro pe an

Dacă aceste două elemente în acest moment ar dispărea în România s-ar declanşa o criză economică şi socială, în opinia nostră, fără precedent. Cred că nu putem risca o asemenea soluţie,” a spus Sârbu.
El a adăugat că un alt motiv pentru care UNPR nu va susţine moţiunea se referă la faptul că se păstrează acele ”standarde sociale” pentru care formaţiunea pe care o conduce a insistat.

”Faptul că se păstrează nişte standarde sociale minime pentru care ne-am şi bătut, aş spune chiar cu vehemenţă – pensia socială minimă garantată, salariul minim pe economie, venitul minim garantat, alocaţia de stat pentru copii şi multe alte elemente de protecţie socială care se referă la un număr important de oameni şi de familii – este un argument care ne ajută să nu susţinem această moţiunea de cenzură. Şi elementul cel mai important, ne-am luptat ca aceste măsuri să fie temporare”, a explicat preşedintele UNPR.

Citeste si:  Două nonagenare, o octogenară şi o septuagenară candidează într-o comună din Olt
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata