8.500 de euro pe lună: cel mai bine plătit secretar de stat din Ministerul Finanţelor

12

8500 de euro. Atât a câştigat într-o singură lună unul dintre secretarii de stat de la ministerul Finanţelor Publice. Dezvăluirea a fost făcută de Standard.ro.

 

Venitul a fost obţinut din activitatea de la minister şi din calitatea de reprezentant al statului în diferite Consilii de Administraţie ale societăţilor unde statul este acţionar. Banii au fost primiţi în aprilie de un secretar de stat. Se pare că este vorba de Bogdan Drăgoi (foto). Acesta a primit, pe lângă venitul din salariu de circa 1000 de euro, încă 35.758 de lei.

Citeste si:  Guvernul vrea o nouă propunere de OUG privind salarizarea bugetarilor

Al doilea cel mai bine plătit secretar de stat din ministerul de finanţe a încasat, în luna aprilie, 18.698 de lei iar al treilea în clasamentul celor mai bine remuneraţi a fost preşedintele ANAF tot cu 18.698 de lei. Ministrul Finanţelor a câştigat în aceeaşi lună doar 5360 de lei.

Sebastian Vlădescu nu a dorit să comenteze nivelul veniturilor celor din subordinea sa, însă a reamintit faptul că, din iunie, banii primiţi de aceştia vor fi mult mai puţini.

Vlădescu a declarat că începând din luna iunie toate veniturile secretarilor de stat sau angajaţilor la cabinetele miniştrilor care exced „alocaţia de stat” vor fi vărsate într-un fond de solidaritate. „Măsura va viza nu numai reprezentanţii Ministerului de Finanţe, ci şi pe cei ai celorlalte ministere”, a precizat Vlădescu.

Citeste si:  FINANS ACTIV SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata