Deputaţii îşi vor completa declaraţiile de avere în formularele prevăzute în vechea lege ANI

13

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis miercuri (9 iunie 2010) ca declaraţiile de avere şi de interese ale deputaţilor şi funcţionarilor parlamentari să fie completate, până pe 15 iunie 2010, pe formulare prevăzute în vechea lege ANI, declarată neconstituţională de Curtea Constituţională a României (CCR).

Decizia a fost luată în urma unei solicitări a Biroului Permanent al Camerei care a cerut, săptămâna trecută, un punct de vedere cu privire la declaraţiile de avere şi de interese şi după ce conducerea Camerei Deputaţilor a analizat un memorandum intern referitor la aplicarea dispoziţiilor articolului 44 din Legea 144/2007 de funcţionare a ANI, privind obligativitatea depunerii sau actualizării declaraţiilor de avere şi de interese de către parlamentari şi funcţionari publici până la 15 iunie.

Citeste si:  Coduri portocaliu şi galben de inundaţii pe Dunăre, începând de joi dimineaţă; 11 judeţe afectate

Tot săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu a retrimis la Parlament, pentru reexaminare, noua lege de funcţionare a ANI. Preşedintele Comisiei, Daniel Buda, a spus, miercuri, că declaraţiile de avere trebuie depuse în vechiul format până pe 15 iunie, potrivit termenului stabilit.
El a adăugat că va trimite un punct de vedere referitor la declaraţiile de avere ale deputaţilor la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor în care vor fi cuprinse toate aspectele invocate de deputaţi în comisie.

Social-democratul Iordache Florin a propus să se ţină cont, în ceea ce priveşte publicarea pe site, de decizia CCR. El a mai explicat că un deputat poate cere ca declaraţia să fie făcută publică, dar deocamdată să stea în plic închis la secretarul general al Camerei.
Liberal-democratul Mihail Boldea a propus ca în punctul de vedere trimis Biroului Permanent al Camerei să se precizeze ca în declaraţia de avere publicată pe site să nu se treacă adresa imobilului în care locuiesc parlamentarii.

Citeste si:  Informaţiile furnizate Securităţii de Dan Voiculescu au adus atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata