Vasile Blaga şi Elena Udrea şi-au pus apropiaţii în posturi bine plătite

35

– Funcţii publice date în virtutea unor relaţii de prietenie, de afaceri şi de partid. Clientelismul de la vârful puterii, unde politicienii cu influenţă îşi plasează apropiaţii în posturi-cheie, a fost dezbătut, marţi seară, în emisiunea Ora de Foc. Studiul de caz l-a vizat de data aceasta pe Emil Sabo.

– Apropiat la lui Vasile Blaga, Sabo a fost numit la conducerea CFR SA de Radu Berceanu, după ce a fost demis de Elena Udrea.

Modelul Ana Maria Topoliceanu, fostă parteneră de afaceri cu Elena Udrea şi numită de ministrul Dezvoltării la conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, nu este singular.

Citeste si:  Udrea: Am fost invitată „cu mandat” la DNA pentru a oferi lămuriri

Un alt ministru cu greutate, Vasile Blaga are un apropiat în fruntea unei instituţii publice. Este vorba de Emil Sabo, numit de Blaga la conducerea CNI de unde a fost demis ulterior de către Elena Udrea, conduce în prezent CFR SA.

Asta deşi în 2005, DNA a început cercetarea penală împotriva lui Sabo după ce acesta a cumpărat şase locomotive cu 700.000 de lei şi le-a revândut statului cu şapte milioane de lei. Reprezentanţii PD-L spun că numirile au fost făcute pe competenţe.

Citeste si:  Raed Arafat: Este posibil să mai avem încă vreo 20 de decese în următoarea perioadă

Realitatea.net

Citește și
2 Comentarii
  1. Cristi spune

    Blaga si asa a lasat ministerul in paragina e clar ca are si oamnei infiltrati pe acolo

  2. Dany spune

    Oamenii aia de prin ministere au ramas de pe timpul lui Nastase el a impanzit tot sitemul bugetar cu bomboneii lui

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata