Fotbal – CM 2010: Avancronica meciului Coreea de Sud – Grecia

12

Coreea de Sud şi Grecia vor juca primul meci al zilei de sâmbătă (ora 14,30), la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud, pe stadionul ”Nelson Mandela Bay” din Port Elizabeth, în Grupa B a competiţiei.

Cele două formaţii au realizate cele mai mari performanţe din istoria lor la începutul deceniului: asiaticii a ocupat locul 4 la Cupa Mondială din 2002, pe care au găzduit-o alături de Japonia, iar elenii au cucerit titlul european în 2004, în Portugalia.

Niciuna dintre ele nu a mai reuşit vreo performanţă de atunci, dar ambele sunt creditate cu şanse de a ieşi din grupa B, unde se mai află două formaţii foarte puternice, Argentina şi Nigeria.

Citeste si:  Mihai Stoica şi Cristian Borcea contestă pedepsele în dosarul transferurilor

Coreea de Sud a reuşit la ediţia precedentă prima victorie în competiţie, în afara continentului asiatic, 2-1 cu Togo, şi apoi a remizat cu Franţa (1-1), pierzând apoi în faţa Elveţiei (0-2).

Dacă sud-coreenii se află la a opta participare, grecii sunt doar la a doua, după eşecuri pe linie în 1994, 0-4 cu Argentina, 0-4 cu Bulgaria şi 0-2 cu Nigeria. De remarcat că din grupa B mai fac parte echipele Argentinei şi Nigeriei, reunindu-se astfel trei dintre adversarele de la Mondialul american.

Elenii nu-l vor avea la dispoziţie pe fundaşul Vangelis Moras,
încă nerefăcut complet după o accidentare la inghinali. Stelistul Pantelios Kapetanos va fi cel mai probabil rezervă în acest meci, urmând, eventual, să intre pe parcursul întâlnirii.

Citeste si:  PE a adoptat un raport privind libera circulatie a lucratorilor in Europa

Atacantul Lee Dong-guk nu va fi titular la asiatici, din cauza unei accidentări la coapsă, dar nu este exclus să joace ca rezervă.

Cele două echipe au programate vineri antrenamente pe arena ”Nelson Mandela Bay”, o arenă de 45.000 de locuri supranumită ”Floarea soarelui” datorită designului unic al acoperişului său.

Meciul consemnează debutul la Cupa Mondială al selecţionerului german al Greciei, Otto Rehhagel, după 35 de ani de antrenorat. Rehhagel a câştigat neaşteptat titlul european din 2004, dar nu a reuşit calificarea cu naţionala Greciei la Mondialul din ţara sa, în 2006.

Citeste si:  150 de ani de la proclamarea principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca domnitor al României (1866-1881)

Cele două echipe s-au mai întâlni într-un meci amical în 2004, la Salonic, scorul 2-2.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata