EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Baconschi trebuie demis pentru acceptarea legii dublei cetăţenii, propusă de Ungaria

Vicepreşedintele Partidului Conservator Bogdan Diaconu susţine, într-un comunicat transmis duminică, 13 iunie, că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, „trebuie demis pentru că a acceptat legea dublei cetăţenii, propusă de Ungaria”.

„În timp ce Slovacia le retrage cetăţenia locuitorilor săi care aplică pentru cetăţenia maghiară oferită provocator de statul ungar etnicilor maghiari din ţările vecine, ministrul de Externe Teodor Baconschi a dat semnalul că România nu are nicio problemă cu pretenţiile Ungariei şi acceptă atât legea dublei cetăţenii oferite de Ungaria, cât şi declararea zilei de 4 iunie drept Zi a unităţii naţionale maghiare.

Atitudinea ministrului român este inconştientă şi inacceptabilă, pentru că, alături de alte elemente acceptate de PDL la presiunile UDMR, legea dublei cetăţenii oferă Ungariei pe tavă pretexte pentru autonomia unei părţi din Transilvania şi pentru pretenţii teritoriale”, afirmă vicepreşedintele PC în comunicatul de presă.

El susţine că şeful diplomaţiei române „are o preocupare dubioasă pentru a accepta orice pretenţii ale statului maghiar”, motiv pentru care „trebuie demis pentru încălcarea gravă a interesului naţional”.

Partidul Conservator cere clasei politice româneşti să aibă în vedere posibilitatea de a susţine un proiect de lege similar cu cel din Slovacia prin care cetăţenii acestei ţări, care doresc să aplice pentru cetăţenia maghiară oferită de statul vecin în temeiul legii dublei cetăţenii, să îşi piardă cetăţenia română”, se mai arată în comunicatul de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata