Creditul cu certificat de garanţie

20

– Clientul nemulţumit poate pune magazinului în braţe obiectul cumpărat cu tot cu scadenţarul de la bancă.

Instituţiile de credit vor putea acorda în magazine doar aşa-numitele împrumuturi legate, destinate exclusiv finanţării unor bunuri sau servicii şi prin care vor răspunde, alături de vânzător, pentru orice pretenţii ale clientului, aflate în conformitate cu contractul încheiat şi cu legislaţia, informeaza Romania Libera.

Se interzice încheierea, în spaţiile de comercializare a bunurilor şi/sau serviciilor, de contracte de credit pentru achiziţionarea acestora, inclusiv a contractelor încheiate prin intermediul comercianţilor de bunuri şi/sau servicii. Se exceptează (…) contractele de credit legate”, se arată în ordonanţa de urgenţă privind contractele de credit pentru consumatori, publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si:  Protecţia Consumatorilor: Atenţie la super-ofertele băncilor

Potrivit ordonanţei de urgenţă, creditul legat este destinat exclusiv finanţării furnizării anumitor bunuri sau prestării unui anumit serviciu şi este caracterizat de faptul că cele două contracte pe care le implică, cel de credit şi cel de achiziţie de bunuri sau servicii, formează, din punct de vedere obiectiv, o unitate comercială.

Astfel, persoanele care îşi exercită dreptul de returnare a bunului cumpărat sau de renunţare la serviciile contractate nu vor mai avea obligaţii generate de contractul de credit legat.

„Totodată, creditorul răspunde solidar cu vânzătorul pentru orice pretenţii pe care consumatorul le poate avea împotriva vânzătorului”, se menţionează în ordonanţa de urgenţă.

Citeste si:  Marilen Pirtea - Măsura restructurării datoriilor către stat va lovi în sănătatea economiei reale

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata