Mihai Eminescu, sărbătorit acasă, la Ipoteşti

7

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează, în perioada 13-15 iunie, cea de-a 44-a ediţie a Zilelor Eminescu.

În cadrul acestor manifestări, duminică, începând cu ora 10.00, în amfiteatrul Laurenţiu Ulici, au fost decernate premiile celei de a 29-a ediţii a concursului de poezie „Porni Luceafărul”.

Tot duminică, dar de la ora 18,00, va debuta la Ipoteşti prima ediţie a „Serilor melancolice eminesciene” din cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret, care va fi urmată, de la ora 21,00, de un recital de muzică folk susţinut de artistul Florin Săsărman.

Citeste si:  Veronica Micle, „îngerul blond” din creaţia eminesciană

Pe 15 iunie, când se împlinesc 121 de ani de la moartea celui mai mare poet roman va fi oficiată o slujbă de pomenire în Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din incinta Memorialului Ipoteşti şi va fi vernisată o expoziţie de veşminte de cult preţioase şi un studiu teologico – spiritual Eminescu, realizat şi prezentat de muzeograful Maria M. Cassian.

Va urma o depunere de jerbe de flori la mormintele familiei şi a unei coroane la bustul poetului din curtea Memorialului Ipoteşti şi decernarea Premiului Naţional „Petru Creţia” pentru facsimilarea manuscriselor eminesciene, în prezenţa academicianului Eugen Simion.

Citeste si:  Veronica Micle, "îngerul blond" din creaţia eminesciană

În program mai este inclusă proiecţia filmului „Manuscrisele Eminescu – Academia Română”, dar şi lansarea albumului „Ipoteşti – memoria unei case” şi volumului „Eminescu – realitate şi sublimare poetică”, ambele semnate de cercetătorul Valentin Coşereanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata