Şoferii vor sta mai puţin în service-urile auto

11

– Soferii care au fost loviti in trafic de alti conducatori auto isi vor vedea masinile reparate, pe baza politei RCA, in termen de o saptamana. In prezent reparatiile in service-urile auto dureaza si cateva luni, in special din cauza problemelor de decontare a facturilor intre service-uri si companiile de asigurari.

Una dintre companiile de asigurari din top a lansat recent o polita atasata la asigurarea RCA ce permite plata despagubirii „in maxim 7 zile” de la acceptarea dosarului complet in cazul accidentelor provocate de terti, arata Ziare.com.

Asigurarea Casco Partener se incheie in completarea unei polite de asigurare RCA de la Asirom, concomitent cu aceasta. La pretul asigurarii RCA se adauga pentru Casco Partener pana la 10%, in functie de felul vehiculului asigurat si valoarea lui.

Citeste si:  Vorniceanu (ASF): Plata impozitelor pe autoturisme ar putea să fie condiţionată de plata RCA

„Noul produs, RCA + Casco Partener, scuteste clientii companiei de timpul pierdut si neplacerile cauzate in urma unui incident auto cu un sofer asigurat la alta companie. Astfel, beneficiarul noului tip de polita va primi direct din partea Asirom despagubirea pentru daunele produse din vina unui alt sofer, urmand ca apoi compania sa se ocupe de recuperarea banilor de la asiguratorul vinovatului„, au explicat reprezentantii companiei de asigurari amintite.

Compania estimeaza ca va incheia peste 100.000 de polite Casco Partener pana la sfarsitul anului. Pretul politei variaza intre 30 si 160 de lei/an, in functie de categoria vehiculului si de suma asigurata declarata, platita integral la incheierea contractului.

Citeste si:  Volkswagen va plăti în SUA despăgubiri de 15 miliarde de dolari

Politele RCA sunt, alaturi de cele Casco, cea mai importanta linie de business a firmelor de asigurari. Anul trecut, informatiile de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) arata ca incasarile din asigurari RCA au fost de 2,24 miliarde lei, in crestere cu 21% fata de anul anterior. In ce priveste despagubirile platite pentru aceste asigurari ele au fost cu 27% mai mari fata de anul 2008, ajungand la 1,6 miliarde lei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata