Doi brokeri de asigurare, sancţionaţi cu interzicerea temporară a derulării activităţii

13

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis interzicerea temporară a activităţii de intermediere în asigurări pe o perioadă de 12 luni pentru societatea Eurobrokers Group şi interzicerea temporară a activităţii pentru firma Aviasig Broker de Asigurare SRL.

Potrivit unui comunicat al CSA, remis luni, 14 iunie, în cazul societăţii Eurobrokers Group – Broker de Asigurare, Consiliul Comisiei a hotărât şi retragerea aprobării acordate directorului general şi administrator al companiei.

Principalele aspecte, constatate în urma controlului derulat la firma Eurobrokers Group – Broker de Asigurare, au fost, printre altele, faptul că brokerul nu deţine o evidenţă contabilă şi operativă care să permită verificarea corectitudinii informaţiilor cuprinse în raportările transmise la CSA şi nu a transmis la CSA situaţiile financiare anuale 2008 şi 2009.

Citeste si:  Închisoare de până la 7 ani, pentru deţinerea fără drept a timbrelor din domeniul fiscal

În cazul societăţii Aviasig Broker de Asigurare, s-a constatat că brokerul nu are conducător executiv şi administrator. În consecinţă, Consiliul CSA a decis sancţionarea societăţii cu interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de brokeraj până la aprobarea directorului general executiv, care să îndeplinească condiţiile din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare.

„CSA monitorizează atent activitatea companiilor de intermediere în asigurări, astfel încât să prevină apariţia unor sincope în relaţiile dintre brokerii de asigurare şi asiguratori.

Consumatorii de produse de asigurare trebuie să beneficieze de servicii de calitate şi de o protecţie corespunzătoare condiţiilor contractuale şi, de aceea, CSA consideră că asiguratorii trebuie să acorde o atenţie deosebită parteneriatelor încheiate cu brokerii de asigurare şi să acţioneze proactiv, pentru ca interesele clienţilor să fie pe deplin protejate”, a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Citeste si:  Sebastian Vlădescu: Dăm cartonaşe galbene evazioniştilor fiscali
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata