MFP a atras peste 343 milioane lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie

11

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras luni, 14 iunie, peste 343,012 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României (BNR).

Titlurile de stat au scadenţa la 6 luni, 15 decembrie 2010, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,38 la sută. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 6,74 la sută.

Valoarea totală a emisiunii a fost de un miliard de lei, iar cererea totală din partea celor 13 bănci care au participat la licitaţie a fost de 1,56 miliarde de lei. MFP a respins ofertele de cumpărare depuse care au depăşit un nivel al randamentului de 6,75 la sută.

Citeste si:  Isărescu: Politicile economice au fost neadecvate

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 12 dealeri primari – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata