Ziua în care Parlamentul îşi dă verdictul pentru tăierea pensiilor şi a salariilor

8

– Senatorii şi deputaţii se află în faţa celei mai dure încercări de reformare a cheltuielilor statului din ultimii 20 de ani. Reducerea globală a salariilor şi a pensiilor se face pentru că statul n-a putut să se dispenseze de bugetarii în plus, scrie Ziarul Financiar

Parlamentul, în care reprezentanţii puterii au o majoritate confortabilă, îşi dă astăzi verdictul pe programul de măsuri de austeritate propus de guvernul lui Emil Boc, respingerea moţiunii de cenzură a opoziţiei echivalând în termeni finaciari cu o economie de 2, 2 milarde de euro la bugetul de stat.

Citeste si:  Emil Boc: Nu discutăm în acest moment despre un nou acord cu FMI

Dacă moţiunea va fi respinsă, şi sunt toate şansele să se întâmple acest lucru, atunci nu mai este decât un pas până la reducerea cu 25% a salariilor din sistemul public şi a pensiilor cu 15%: contestarea la Curtea Constituţională, de care parlamentarii opoziţiei, bugetarii şi pensionarii îşi leagă toate speranţele. Atât PSD, cât şi PNL au anunţat că vor depune contestaţii la CCR.

Demersul lor ar putea întârzia şi mai mult aplicarea legilor, pentru că judecătorii Curţii nu au un termen pentru a lua o decizie.

Citeste si:  750 000 de bugetari şi-au dat acordul pentru greva generală din 5 octombrie 2009
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata