Salariile funcţionarilor din primării cresc cu până la 1.250 de lei, în Bacău

10

– Numeroase primării din judeţul Bacău au aprobat mărirea salariilor funcţionarilor publici şi, în unele locuri, chiar şi ale primarilor. Sumele suplimentare care ar trebui astfel acordate angajaţilor sunt între 250 şi 1.250 de lei.

Prefectura Bacău a atacat în contencios administativ dispoziţiile date de şapte primari din judet, referitoare la acordarea mai multor tipuri de sporuri, pe motiv că ele nu mai sunt reglementate de niciun act normativ în vigoare, relatează Realitatea.net.

Stimulentele acordate de edilii locali pentru toţi sau numai o parte din angajaţii primăriilor variază între 25 şi 50 de procente din salariul brut de bază lunar. Până când instanţa se va pronunţa, aceste sporuri sunt blocate.

Citeste si:  Chiriile pentru locuinţe, scădere medie de 8%, în iunie

Primarii unor comune, precum Coloneşti, Gaiceana, Scorţeni au acordat spor de dificultate membrilor comisiei de fond funciar din care fac parte, printre alţii, primarul, viceprimarul şi secretarul comunei. În Săuceţi, primarul a aprobat acordarea sporului de dispozitiv pentru toţi cei 22 de angajaţi ai primăriei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata