Băsescu şi-a impus omul la Curtea Constituţională. Augustin Zegrean, fost deputat PD, numit preşedinte al CC

Judecătorul Augustin Zegrean a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale, prin decizia plenului acestei instanţe, întrunit joi în şedinţă, cu cinci voturi din nouă ale judecătorilor CCR.

„Curtea Constituţională a României, în componenţa înnoită potrivit dispoziţiilor art.142 alin.(5) din Constituţie, s-a întrunit în data de 17 iunie 2010, în vederea alegerii preşedintelui Curţii. În urma votului secret exprimat de cei 9 judecători, domnul judecător Augustin Zegrean a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale, cu 5 voturi «pentru» şi 3 «împotrivă», un buletin fiind anulat”, arată CCR. Hotărârea se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citeste si:  Radu Hanga a fost ales președintele Bursei de Valori București

Noul preşedinte al Curţii Constituţionale are 56 de ani şi este fost deputat PD, fiind propus ca judecător de Traian Băsescu în 2007 pentru un mandat de 9 ani. Potrivit Ziarului Financiar, Zegrean a fost consilier juridic la mai multe intreprinderi de stat până în 1998, când a intrat ca avocat în Baroul Bistriţa Năsăud. Între 1990 şi 1992 a fost senator, vicepreşedintele Comisiei juridice a Senatului, membru al Comisiei de redactare a Constituţiei României. Din 2004 a fost ales deputat, membru în Comisia juridică de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, iar în 2007 a fost arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrii a României.

Citeste si:  Adamescu la DNA: Sunt nevinovat; nu i-am mituit pe judecători
Citește și
1 Comentariu
  1. Eugeniu spune

    Da, inca un pas spre puterea absoluta, un pas hotarator. Acum drumul spre un al treilea mandat este larg deschis, mai ales ca exista un precedent – cel de al treilea mandat al d-lui Iliescu, obtinut tot cu ajutorul proaspat infiintatei curti. Sigur, vor fi si niscaiva probleme, mai sunt slugi care dau din copita, dar asa cum a reusit figura cu curtea si cum a cazut motiunea, se pare ca inca mai are dumnealui ac de cojoacele lor, ca sa-i tina obidienti in numar suficient ca sa-i iasa pasientele. Oare cata vreme? Se pare ca tot mai multi concetateni de ai nostri se trezesc, mai ales cand sunt atinsi la buzunarele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata