Muncitorii de la „Avicola” Iaşi, concediaţi

20

Aproape 200 de angajaţi ai Avicola Iaşi au primit miercuri, 16 iunie, preavizele de concediere, spune Paul Pătraş, liderul sindical al societăţii al cărui acţionar majoritar este Gigi Becali.

Paul Patraş afirmă că 180 din cei 240 de angajaţi ai societăţii urmează să plece acasă după ce, în cursul săptămânii trecute, societatea a intrat în insolvenţă, ca urmare a unei decizii judecătoreşti. Vestea i-a nemulţumit pe angajaţi, în majoritate oameni din localităţile situate în apropierea SC Avicola SA, care au ameninţat că vor bloca drumul de acces, intenţie nefinalizată însă.

Citeste si:  PNL: Rectificarea bugetară este iminentă, cerem premierului Ponta să precizeze cheltuielile care vor fi reduse

Societatea, al cărui pachet majoritar (85 la sută) este deţinut de Becali, a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor către persoane fizice, diferite societăţi comerciale şi bănci, cea mai mare fiind către Banca Carpatica, în valoare de 200 de milioane de lei. Din cauza dificultăţilor financiare, o parte dintre angajaţii societăţii Avicola SA au fost trimişi în şomaj tehnic timp de trei luni, în timp ce altă parte susţin că mai au de recuperat salarii începând din luna noiembrie.

Amplasată pe o suprafaţă de 38 de hectare de teren, în apropiere de oraşul Târgu Frumos, SC Avicola SA este specializată în creşterea păsărilor pentru carne şi ouă, industrializarea cărnii de pasăre, producerea de nutreţuri combinate, prelucrarea cărnii de pasăre şi derulează operaţiuni de achiziţie de cereale pentru producerea furajelor.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 30 aprilie 2010 (3436)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata