Planuri de restructurare guvernamentală: Băsescu îi face organigrama lui Boc

– Marţi seară s-au discutat primele variante de restrângere a executivului: UDMR ar da Cultura pe Agricultură, UNPR cere Munca, iar PDL ia în calcul comasarea Dezvoltării cu Transporturile şi Comunicaţiile. Într-o astfel de formulă, ar urma să rămână pe loc Elena Udrea, dar să plece Radu Berceanu şi Gabriel Sandu.

Cât timp premierul Emil Boc taie secretari de stat şi agenţii guvernamentale, nici Traian Băsescu nu stă deoparte împărţind ministere şi miniştri după bunul plac.

În formulele luate în calcul până acum, cei care riscă să-şi piardă portofoliile până la sfârşitul lunii iunie ar fi Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Gabriel Sandu şi Kelemen Kunor. Fie domeniile pe care le conduc vor fi comasate cu altele, fie li se analizează înlocuirea.

Citeste si:  Aproximativ 600 de disponibilizări din teatrele şi muzeele centrale, în septembrie 2010

Varianta maximală vehiculată ieri în coaliţie era eliminarea prin comasare a 5 ministere din actualele 15, dispărând totodată o serie de direcţii care s-ar suprapune, informează Evenimentul Zilei.

Cea mai grea lovitură s-ar putea da însă la Transporturi, pentru care se ia în calcul comasarea atât cu Dezvoltarea Regională, cât şi cu actualul Minister al Comunicaţiilor. Într-o astfel de formulă, ar urma să rămână pe loc Elena Udrea, dar să plece Radu Berceanu şi Gabriel Sandu.

Astfel, Agricultura ar urma să se lipească de Mediu, la care să rămână Laszlo Borbely, plecând Mihail Dumitru.

Citeste si:  Ministerele pot să angajeze personal pentru absorbţia fondurilor europene

UDMR ar trebui să renunţe însă la Cultura condusă acum de Kelemen Hunor, astfel încât portofoliul să fie comasat cu Educaţia.

O variantă a fost lipirea Sănătăţii de Muncă. La insistenţa UNPR, cele două ministere ar urma să rămână totuşi separate, iar Marian Sârbu să-l înlocuiască pe Mihai Şeitan.

În dezbatere este şi opţiunea comasării Economiei cu Finanţele. Băsescu a cerut păstrarea lui Sebastian Vlădescu la Finanţe cel puţin până la sfârşitul anului, este însă incert dacă acesta şi-ar asuma şi ministerul lui Videanu.

Citeste si:  Adrian Severin - condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare; decizia nu e definitivă
Citește și
1 Comentariu
  1. iv spune

    Gabriel Sandu distruge S.N.Radiocomunicatii; Cu Elena Udrea s-ar putea sa mai avem o sansa!
    SNR are 4 Directii teritoriale: Iasi(350 persoane); Cluj(350 persoane); Timisoare (350 persoane); …Bucuresti(700 persoane) si Sediul Central Bucuresti(350 persoane).
    In SNR s-a facut deja o mare restructurare prin care s-au dat afara oamenii din Directiile teritoriale, pe cand la Directia Bucuresti si la Sediul central s-a angajat in continuare clientela politica de toate culorile.
    Desi toata activitatea se desfasoara in Directiile aflate pe teritoriul tarii se dau afara oamenii care muncesc si se pastreaza cei din sediile din Bucuresti – majoritatea directori si sefi cu salarii care ne fac de ras in fata intregii tari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata