Soluţia paradoxală pentru un stat eficient: salarii de cinci ori mai mari pentru miniştri şi o restructurare a numărului de bugetari

11

– Consilierul BNR Lucian Croitoru afirmă pe şleau ceea ce nimeni nu vrea să recunoască: salariile miniştrilor sunt prea mici ca să nu invite la fraudă. Salariile miniştrilor sunt de 15 ori mai mici decât ale şefilor de mari companii. Croitoru mai susţine însă că 500.000 de oameni trebuie să plece din sistemul bugetar, scrie

„Toată lumea se vaită de salarii, dar toată lumea recunoaşte că salariile preşedintelui, al primului-ministru şi ale miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu funcţia pe care o presupun şi de aceea menţinem ipoteza de corupţie la nivel înalt. De aceea nu putem avea în guvern, nu neapărat în cel actual, oameni pregătiţi”, a afirmat Croitoru.

Citeste si:  Senatorul Ioan Mang: Funeriu de ce nu a fost schimbat?

Este pentru prima dată când un oficial din administraţie vorbeşte public despre nevoia de salarii mari la cel mai înalt nivel, în vreme ce majoritatea miniştrilor fac paradă de generozitatea cu care se dispensează de salarii, donându-le, comentează Ziarul Financiar.

În mediul privat, salariile managerilor sunt de 15 ori mai mari decât salariile preşedintelui României. Acest lucru s-a văzut şi mai clar după ce Alexandra Gătej, actualul consilier al şefului statului, şi-a publicat declaraţia de avere. Ea a câştigat 18.000 de euro lunar ca preşedinte al Unilever, în vreme ce de la Administraţia prezidenţială câştigă 1.300 de euro.

Citeste si:  Loredana susţine un al doilea concert "Reveria", pe 26 octombrie, la cererea publicului

Preşedintele Traian Băsescu are un salariu lunar de 1.600 de euro.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    ESTE O ABERATIE CU ACESTE SALARI, DAR NICI PRESEDINTELE NU TRAIESTEDIN 1600 EURO.DACA TRAIA IN 6 ANI FACEA O DREPTATE IN GRILA DE SALARIZARE DUPA DUM STIM EL CONDUCE TARA.DECI DACA NU A FACUT NIMIC SI CONDUCE SECURITATEA SI STIE TOT STIE SI FIECARE CAT CASTIGA PE NEDREPT.DECI E CONPLICE PRIN NEPASARE CAND LA PENSIONARI LI SE TAIE 15%, DIN PENSIE CA ALTUL SA AIBA 10-20 MII DE EURO SALAR.PACAT DE DOMNUL ISARESCU CA E DUPLICITAR, SI JOACA CARTEA DICTATORULUI, NU E CINSTIT CU MURIBUNZINEAMULUI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata