Superbugetarii care scapă de tăierile cu 25%. Trei miniştri, trei păreri. Ce spun Udrea, Videanu, Vlădescu

– Taxă de solidaritate, dar nu pentru toţi. Pentru toţi, doar dacă vor toţi. În acest fel au rezumat, pentru Gândul, trei miniştri ai Cabinetului Boc ce se va întâmpla cu veniturile angajaţilor din regii, companii sau agenţii unde statul deţine capitalul majoritar sau minoritar, scrie Gândul

Concret, Guvernul nu are cum să impună solidaritatea financiară şi salarii mai mici cu 25% în societăţile unde statul deţine câteva participaţiuni. Şefa de la Dezvoltare şi Turism, Elena Udrea, ne-a şi explicat cum se va rezolva această problemă: „În cazul companiilor unde statul este minoritar, încercăm să îi determinăm pe reprezentanţii statului să doneze diferenţa peste un anumit cuantum„, a dezvăluit Elena Udrea „arma secretă” a Guvernului.

Citeste si:  Polo: Anatolie Grinţescu, preşedintele Federaţiei de Polo, a decedat la 75 de ani

Soluţia sa se bate cap în cap cu ceea ce propune şeful de la Finanţe: el susţine că nu e vorba de vreun cuantum, ci toţi bani se transformă în aşa-numita taxă de solidaritate.

„La companiile unde statul este minoritar, secretarii de stat şi membrii cabinetelor miniştrilor numiţi prin lege în CA îşi vor dona indemnizaţia”, ne-a declarat Sebastian Vlădescu.

Şeful de la Economie merge pe o soluţie combinată între viziunile celor doi  colegi ai săi: muncă de convingere cu superbugetarii şi o reducere salarială.
„Vom discuta fiecare buget (al companiilor de stat şi regii – n.red.) în parte. Deja am discutat cu managementul unor companii de stat şi foarte mulţi (directori) sunt dispuşi să reducă salariile„, a declarat Adriean Videanu, păstrând însă misterul în ceea ce priveşte identitatea managerilor de regii şi companii care ar accepta solidaritatea impusă.

Citeste si:  Cercetări pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă în dosarul Apa Nova Bucureşti
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata