Clientul nostru, sclavul nostru! Abuzuri în telefonia mobilă şi Internet!

– Nu sunt putini cei care ar fi vrut sa rezilieze contractul cu furnizorul de telefonie ori de Internet, nemultumiti de serviciile oferite. S-au trezit insa ca au de platit taxe uriase pentru simplul motiv ca au semnat cu mana lor un contract pe un an sau doi.

Senatorii sustinuti si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor – ANPC pregatesc un act normativ, prin care vor sa oblige companiile sa nu-i mai lege pe oameni de un contract si cu atat mai putin sa-i puna sa plateasca si o taxa, daca vor sa renunte la serviciile lor, informează Incont.ro.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorul Senatorul Iulian Badescu, îşi propune sa elimine aceste taxe de reziliere a contractelor.

Citeste si:  Volksbank: Clienţii care au câştigat în instanţă restituirea comisionului de risc şi-au primit deja banii

Samuel Calota, vicepresedinte ANPC, spune ca cei care sunt in astfel de situatii pot avea castig de cauza daca fac o reclamatie, „pentru ca intr-un contract trebuie sa existe si de o parte si de alta drepturi si obligatii egale”.

In replica, membrii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania spun ca „unul dintre efectele imediate va fi reducerea dramatica sau chiar disparitia de pe piata a ofertelor de abonamente insotite de telefoane la preturi reduse. In aceasta situatie, operatorii vor vinde telefoanele la preturi nesubventionate, cu un impact negativ asupra consumatorului”.

Citeste si:  Încasări de peste 9,3 milioane de euro din exporturile de vin în primele 9 luni din 2010


Citește și
4 Comentarii
 1. dependablero spune

  operatorul poate reutiliza telefoanele returnate; poate sa perceapa o taxa lunara de utilizare; in caz de pierdere sau furt , beneficiarul ar trebui sa plateasca o anumita valoare prestabilita [prin contract din care sa va deduce valoarea deja platita prin taxele lunare.

 2. Raddu spune

  Au semnat pe doi ani ca sa ia nu stiu ce telefon „şucar” la pret de nimic. Si pe urma o fac pe victima.

  „act normativ, prin care vor sa oblige companiile sa nu-i mai lege pe oameni de un contract” -> asta nu contrazice exact esenta contractului, care leaga cele doua parti prin intermediul sau? Altfel la ce bun sa ai contract daca nu te tine nimic?

  Eliminarea taxei de reziliere va duce la oferte mult mai sanatoase (adica daca vrei telefon, il iei la pretul sau de magazin, fara promotii).

 3. Eugeniu spune

  Este binevenit un astfel de act normativ. Taxele de desfiintare a contractului sunt de fapt castiguri suplimentare pentru firmele furnizoare de servicii. Mai corect este sa ofere telefonul mobil cu plata in rate si sa nu includa rata in taxarea serviciului furnizat. Sa nu fim naivi sa credem ca diferenta intre pretul platit de client si pretul de vanzare real este suportat din fondurile operatorului. Deosebirea este ca acesta diferenta de pret este repartizata pe toata masa de clienti si este suportata si de cei care nu beneficiaza de facilitatea oferita noilor clienti. In concluzie – este o inselatorie care trebuie stopata prin lege! Iar membrii asociatie operatorilor sa faca clontul mic si sa restituie banii incasati prin inselatorie celor care au platit ca fraierii fara sa stie ca sunt buzunariti. Cu cat mai repede cu atat mai bine. De fapt nu stiu de ce ANPC nu actioneaza pe baza legilor existente fiind vorba de inselatorie.

 4. Alex spune

  Nu ii obliga nimeni sa semneze pe 1 sau 2 ani, au varianta de prepaid la care pot migra in momentul in care sunt liberi de contract.
  Iar diferentele intre prepaid si postpaid sunt din ce in ce mai mici, sa zicem o diferente de cam 2 Euro.
  Iar reducerea de telefon intre un aparat la liber si unul pe contract este de cel putin 40 de Euro + ca se primesc fel de fel de bunusuri de fidelitate(puncte de loialitate)

  Parerea mea este ca nu o sa se voteze niciodata asa ceva…CEI DE SUS…SUNT FOARTE USOR INFLUENTABILI…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close