OUG pentru un împrumut acordat autorităţilor locale pentru achitarea datoriilor

31

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care prevede acordarea unui împrumut autorităţilor locale, de 360 de milioane de euro, pentru achitarea datoriilor restante pentru bunuri, servicii, lucrări către agenţii economici şi care au datorii la stat, a anunţat, joi, premierul Emil Boc.

„Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care împrumută autorităţile locale cu 360 de milioane de euro, în vederea achitării obligaţiilor restante către diverşi agenţi economici, furnizori de bunuri şi servicii sau lucrări, agenţi economici, care la rândul lor au datorii la bugetul de stat”, a spus primul-ministru.

Citeste si:  România ar urma să primească în total peste 6.300 de solicitanţi de azil, conform noilor cote stabilite de CE

Emil Boc a precizat că termenul de rambursare este de maxim cinci ani, cu o perioadă de graţie de un an, dobânda fiind de 6,25%.

„Prin această decizie dorim, practic, să ieşim dintr-un cerc vicios, potrivit căruia statul are datorii la firme, firmele au datorii la bugetul de stat şi există blocaje în economie”, a explicat şeful Executivului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata