Bani europeni pentru micile afaceri de la sat

– Cei care vor să deschidă un mic atelier de reparaţii, o croitorie sau o frizerie pot beneficia de fonduri UE de până la 200.000 de euro/proiect.

Persoanele fizice autorizate (PFA) şi microîntreprinderile din mediul rural pot obţine fonduri europene de până la 200.000 de euro/proiect. Programul desfăşurat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) urmăreşte atât crearea de microîntreprinderi în mediul rural, cât şi dezvoltarea celor existente, fiind încurajată în special iniţiativa tinerilor şi femeilor.

Dacă beneficiarul este PFA, valoarea maximă a finanţării este de 50.000 de euro/proiect. În cazul microîntreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul transporturilor se acordă până la 100.000 de euro/proiect, iar pentru alte microîntreprinderi, până la 200.000 de euro/proiect. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 5.000 de euro.

50% din valoarea ajutorului nerambursabil se poate acorda în avans beneficiarilor de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, informează Evenimentul Zilei.

Pentru a putea beneficia de fondurile nerambursabile cei care doresc să aplice trebuie să depună dosarele până cel mai târziu pe 15 iulie, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit al judeţului, unde are loc implementarea proiectului.

Citeste si:  Iaşi: Primarul Nichita va continua să îşi exercite funcţia
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata