Experiment absurd, pe banii noştri: supravieţuitorii guvernării PNL sunt schimbaţi cu forţa, între ei

12

– Şefii ARR Iaşi şi Giurgiu au fost obligaţi să facă rocada pentru a fi determinaţi să renunţe la funcţii. Statul le-a plătit cazarea, diurnele, costurile de transport, într-un experiment absurd, scrie Evenimentul Zilei.

Reglările de conturi pentru posturile profitabile din instituţiile publice nu ţin cont de austeritate, scăderi de pensii şi salarii. Războiul e total în teritoriu, oamenii puterii nu cedează nicio palmă de pământ din ceea ce consideră că li se cuvine.

La Iaşi, şeful Autorităţii Rutiere Române (ARR), Cristian Foia, le stă şefilor PDL ca un os în gât. A fost numit pe vremea liberalilor, dar a dat concurs pe post şi avea contract de manager, mandat cu responsabilităţi şi obligaţii.

Citeste si:  ASF a eliminat norma RCA prin care reducerile comerciale nu puteau depăşi un plafon de 10%

După alegerile legislative din 2008, pierdute de PNL, ministerul l-a suspendat din funcţie, dar Foia a dat guvernul în judecată, a câştigat după câteva luni şi a fost reinstalat pe funcţie. Ba a fost recompensat şi cu salariile restante.

Dar războiul cu puterea n-a încetat nicio clipă. După alegerile prezidenţiale, din nou i s-a cerut să renunţe la scaunul de director ARR Iaşi. Dar Foia s-a împotrivit ca o nucă imposibil de spart. Neavând ce-i face, şefii de la Bucureşti au recurs la o măsură disperată, asemănătoare deportărilor în Bărăgan de pe vremea lui Gheorghiu- Dej: în martie, anul acesta, i-au cerut lui Cristian Foia să se mute pentru 60 de zile la Giurgiu, un fel de detaşare pe motive disciplinare.

Citeste si:  Congresele Partidului Naţional Liberal, anii 1989-2014 - documentar

Oraşul de pe malul Dunării, aflat la peste 500 km de Iaşi, n-a fost ales întâmplător. La ARR Giurgiu situaţia este în oglindă cu cea din capitala Moldovei. Directorul Alexandru Peicea a fost numit tot pe vremea lui Tăriceanu, a dat concurs pe post, apoi a fost suspendat de noua putere, a dat-o în judecată, a câştigat procesul şi justiţia l-a reaşezat pe funcţie.

Rocada dintre Iaşi şi Giurgiu avea astfel rolul de a-i măcina nervos pe cei doi venetici, veritabili supravieţuitori ai unei lumi dispărute. Disciplinat, Alexandru Peicea, de la Giurgiu, s-a prezentat la postul din Iaşi. Conform legii, statul român i-a plătit cazarea la un hotel de trei stele, diurna pe zi şi benzina de drum.

Citeste si:  Rusia a planificat războiul cu Ucraina de peste 11 ani

În plină austeritate, experimentul guvernanţilor i-a costat pe contribuabili aproape 10.000 de lei: 9.000 de lei hotelul, 800 de lei diurne decontate şi 150 de lei transportul.

Citește și
1 Comentariu
  1. eugen spune

    sa-i atarnam in strang pe portocalii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata