Procurorii DNA au percheziţionat sediul OTV şi locuinţa lui Dan Diaconescu

36

– Procurorii DNA au efectuat, luni, percheziţii la sediul OTV din Bucureşti şi la locuinţa lui Dan Diaconescu

Potrivit unor surse judiciare, procurorii şi poliţiştii ar fi făcut aceste percheziţii pentru a căuta mai multe casete care ar constitui probe într-un dosar penal în care Doru Pârv, persoană care a participat la emisiuni ale postului OTV, este cercetat pentru fapte de corupţie. Pârv este prezentat la postul de televiziune drept clarvăzător.

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit luni la sediul Departamentului Naţional Anticorupţie.

Citeste si:  Instanţa a respins contestaţia lui Dan Diaconescu privind prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara

Potrivit avocatului acestuia, Daniel Fenechiu, procurorii DNA ar fi început urmărirea penală faţă de Dan Diaconescu în calitate de învinuit. El a adăugat că nu ştie care este învinuirea, pentru că oficial nu i s-a adus la cunoştinţă nimic lui Dan Diaconescu.

„Nu ştim despre ce este vorba. El nu a fost încunoştiinţat despre această învinuire. Nu cunoaştem să existe ordonanţă de reţinere. Tehnic, nu poate exista, atât timp cât nu l-ai pus sub acuzare”, a explicat Daniel Fenechiu.

Diaconescu a făcut şi-o glumă spunând că procurorii şi poliţiştii ar fi venit s-o caute pe avocata Elodia Ghinescu. „La început s-a crezut că este căutată Elodia. Toata lumea o caută pe Elodia, mă acuză că vreau să relansez serialul”. Patronul de televiziune a mai spus că procurorii care au participat la percheziţia din locuinţa sa căutau o casetă. „N-au vrut să spună ce căutau că poate îi ajutam. Au căutat prin toate casete din casă şi n-au găsit nimic şi au plecat„.

Citeste si:  DIICOT cere CNA obligarea postului OTV la rectificarea informaţiilor nereale difuzate

Diaconescu a fost audiat în 19 februarie la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului, declarau atunci surse judiciare.

Primarul nu i-ar fi dat lui Pârv niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit surselor judiciare, Doru Pârv este cercetat de procurori pentru trafic de influenţă, având calitatea de învinuit în acest dosar.

Citeste si:  Zeci de mii de IMM-uri şi PFA-uri vor fi afectate de majorarea cheltuielilor de întreţinere
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata